Šest mogućnosti koje se otvaraju deci, ako na vreme nauče engleski jezik

Šest mogućnosti koje se otvaraju deci, ako na vreme nauče engleski jezik

Šest mogućnosti koje se otvaraju deci, ako na vreme nauče engleski jezik

Razmišljajte unapred: Koje mogućnosti stvara za decu učenje engleskog?

Svi želimo da ponudimo deci bolju budućnost. Ovo se odnosi i na obrazovanje – zašto se ograničiti na malo i razmišljati samo o studijama u Srbiji, kada možete da stvorite mogućnosti da se dete neograničeno razvija? Učenje engleskog jezika od najranijeg uzrasta od velike je pomoći za srećan i uspešan život. Reći ćemo Vam koje su dobre strane i korisne aktivnosti koje deca mogu da probaju besplatno.

Obrazovanje na svetskim univerzitetima

Engleski jezik se uči u većini evropskih i američkih zemalja, kao i u mnogim razvijenim zemljama. Ugledni univerziteti daju stipendije za školovanje, pa je upis krajnje izvestan. Glavni kriterijumi pri odabiru studenata su: visoko poznavanje jezika, motivaciono pismo i dobar prosek ocena na diplomi. Uz prvu i drugu stavku, mnogo je lakše, ako sin ili kćerka još u ranom detinjstvu počnu da uče engleski sa nastavnikom ili nastavnicom.

Zaposlenje u međunarodnim kompanijama

Logičan tok i studije na stranom univerzitetu. Ukoliko diplomirate na međunarodnom univerzitetu, skoro sva vrata su Vam otvorena. Osoba sa domaćom diplomom takođe može da uspe, ali i tada je potrebno znanje engleskog jezika. Uz engleski, moguće je razmotriti mnogo više radnih pozicija koje obezbeđuju visoka primanja.

Mogućnost da se živi bilo gde u svetu

Nedostatak dobrog znanja engleskog jezika jedan je od najčešćih uzroka koji onemogućava ljude da se privremeno ili trajno presele u drugu zemlju. Odrasla osoba teže uči strani jezik, čak i ako je okružena jezikom koji uči. Bez znanja jezika, nemoguće je naći dobar posao, potpuno se integrisati u društvo i steći poznanstva. Znatno je lakše za one koji govore i pišu od detinjstva.

Umetnost na originalnom jeziku

Čitanje knjiga ili gledanje filmova bez prevoda je neizmerno zadovoljstvo za dušu i um. Na primer, čitanje klasične strane književnosti na originalnom jeziku pomaže da se misli autora razumeju precizno, da se otkriju nova gledišta unutar umetničkog dela, kao i da se oseti sreća kroz razumevanje briljantnih i autentičnih metafora. Um postaje fleksibilniji i radi konstruktivnije.

Osim toga, čitanje, slušanje i gledanje različitih sadržaja u originalu pomaže pri podučavanju i akademskoj karijeri. Naposletku, učite više od drugih čak i kada iste knjige ili iste filmove čitate i gledate na više jezika.

Prijatelji iz celog sveta

Društvene mreže omogućavaju da steknete prijatelje iz celog sveta, da četujete ili da se povežete putem video poziva. Takva komunikacija je odlična mogućnost da podignete trenutni stepen znanja jezika na viši nivo. Možda ćete upoznati nove ljude koji će Vam pomoći da spremite dokumenta za univerzitet ili potencijalno novi posao. Ko zna, možda ćete upoznati osobu koja će Vam postati važna u ličnom životu.

Znanje po poslednjim trendovima

Korisno je ne samo u svakodnevnom životu, već i u profesionalnom delovanju. Još uvek dosta kopiramo zapad – prilagođavamo tehnologije, ideje i projekte stvarnostima sopstvene Zemlje. Znanje jezika omogućava nam da uočimo trendove pre drugih, pa da tako, na primer, započnemo obećavajući posao ili sprovedemo vredno i potrebno istraživanje u određenom polju.

Nabrojali smo samo nekoliko dobrih strana učenja engleskog za dete. Znanje jezika doslovno pomaže u svemu i korisno je za lični, intelektualni i profesionalni razvoj.

Preuzeto sa: zelenaucionica.com