Studije u SAD: Iskustva iz prve ruke

Studije u SAD: Iskustva iz prve ruke

Studije u SAD: Iskustva iz prve ruke

Nakon što je dobila punu stipendiju za sportiste  na univerzitetu „ Southeastern Louisiana Uni“, Milica je odlučila da se s nama priprema za TOEFL ispit. Nakon uspješno odrađenih priprema za međunardno priznati ispit za engleski jezik Milica nam prenosi kako to izgleda studirati u USA.

“ Ćao, kako se zoves? Milica..ohh Melisa, Milisa,.. odakle si? Bosna i Hercegovina… (zatim slijedi čudan pogled)… Evropa,jugoistočna Evropa, Balkan,… ahaaa pa odkud ti ovdje u Hammondu ? Pa  dobila sam punu stipendiju kao sportista! ”, ovako izgledaju moje svakodnevne konverzacije.

Jugoistok Amerike, Luizijana, mali gradić Hammond i u njemu veliki univerzitet “ Southeastern Louisiana Uni”, tu je jedna Banjalučanka odlučila da gradi svoje bolje sutra. 

Povod mog usavršavanja u Americi jeste puna stipendija koju mi je ovaj univerzitet obezbijedio, tačnije moji sportski rezultati i interesovanje trenera doveli su me ovdje.

Nakon dvije u roku završene godine na Ekonomskom fakultetu u Banjaluci i kao uspješna atletičarka i reprezentativka, odlučila sam sve to “zalediti” u svom gradu i krenuti u pohod na Ameriku. Iz iskustva mojih prijatelja a i poslije dvije nedjelje u Americi  mogu sa sigurnošću reći da je njihov sistem najbolji za studente-sportiste.

Moji časovi i nastava prilagođeni su mojim treninzima i obavezama prema timu. Takođe, da bih nastupala u dresu “Southeastern Louisiana University” ili biti jedan od “Lion”-a ,trebam sve ispite da položim i ispunim zadovoljavajući prosjek ocjena.

Posebno mi se sviđa odnos studenta i profesora, studenta i univerziteta kao javne ustanove. U svakom momentu možete dobiti profesora ili asistenta a ako vam se ne sviđaju časovi ili smijer možete to da promijenite. Jer u cilju je da uspješno završite fakultet a ne da odustanete!  Takođe, timski duh i timski rad se razvija od prvog dana, jer ne nastupa samo Milica već čitav “southeastern “ I morate biti motivisani da iz sebe izvučete sve najbolje!

Preporučila bih svima ovaj izazov, jer uvijek možete da se vratite i niko vas ne prisiljava da ostanete!

Ukoliko i vi želite da se pripremate s nama  za TOEFL ili IELTS ispite ispunite prijavu!

PRIJAVI SE