Od prvog dana se osećam prihvaćeno – kulturna razmena u Americi

Od prvog dana se osećam prihvaćeno – kulturna razmena u Americi

Od prvog dana se osećam prihvaćeno – kulturna razmena u Americi

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Milana, javlja nam se iz Džuna, skrivenog u srcu Aljaškog unutrašnjeg prolaza, gde će boraviti narednih godinu dana. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku.

Od prvog dana se osećam jako prijatno i opušteno. Dočekana sam vrlo lepo i od starta prihvaćena bez ikakvih problema. Grad u kom moja Host porodica živi je predivan. Priroda je mnogo lepa i ima zaista mnogo stvari koje mogu da se vide. Deo grada u kom živimo je miran, kuća je odmah pored Mendenhall reke i to mi se jako sviđa. Upoznala sam i ostatak njihove porodice i osećam se već kao domaća.

Slobodno vreme provodim sa porodicom, prijateljima ili drugim devojkama koje su došle preko ovog programa, ali iz drugih zemalja. Obilazimo prirodu, imamo jako puno lepih stvari da vidimo, obzirom da Aljaska ima stvarno predivnu prirodu. Do sada mi je svaki dan bio potpuno ispunjen i pun lepih utisaka. Otkako sam ovde, veći broj dana je bio kišovit, ali uskoro nam dolaze sunčani i topliji dani, tako da slede aktivnosti u prirodi i mnogo sam uzbudjena zbog toga.

Najviše od svega mi se sviđa to što je ispunjeno sve što je obećano. Kako od strane agencije, tako i od strane porodice. Sa porodicom sam pričala preko video poziva par puta pre dolaska. Oduševili su me svojom pozitivnošću, vedrinom, dobrotom i ja sam sve to isto osetila kad sam došla ovde.

Mnogo sam srećna što sam imala priliku da dođem baš na Aljasku, jer sam ja neko ko voli prirodu i aktivnosti na otvorenom. Probala sam njihovu hranu, dosta vrsta ribe, upoznala se sa načinom života ovde i njihovim običajima. Oduševilo me je to što su ljudi jako prijatni, ljubazni i uvek komunikativni. Mnogo se oduševi svaka osoba koja čuje da sam došla čak iz Srbije.

Budućim kandidatima poručuje:

Poručila bih svakoj mladoj osobi koja ima želju i volju da putuje, da vidi nešto novo, da vidi lepote drugih država i da uz sve to provodi vreme sa decom, da je ovaj program upravo to. Sami imate mogućnost biranja u koju državu možete da odete, što mislim da je jako bitno. Potrebna vam je želja i volja, i zaista mislim da svako treba da pokuša.

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE