Mladima bih srdačno preporučila ovaj program

Mladima bih srdačno preporučila ovaj program

Mladima bih srdačno preporučila ovaj program

U nastavku prenosimo utiske učesnice projekta “Upoznajmo Njemačku”, Anje. Anja se javlja iz gradića Aldenhoven, oko kojeg gradovi Keln, Diseldorf i Ahen tvore skoro savršen trougao u najljepšoj regiji Njemačke – Sjevernoj Rajni Vestfaliji.

Aldenhoven broji malo više od 13 hiljada stanovnika, ali Anja je u njemu pronašla svoj drugi dom. “Potpuno je drugačije kada negdje živiš i imaš obaveze, nego kada odeš samo kao turista. Utisci su sjajni!”, podijelila je, dodavši da se kroz projekat može naučiti nevjerovatno mnogo o njemačkoj tradiciji i kulturi.

Pored vremena koje provodi sa djecom, Anja je našla vrijeme i za turizam. Posjetila je Hajdelberg, Duizburg i naravno, očaravajući Keln i kaže uz to: “Ovo je odlična prilika za učenje njemačkog jezika”.

Pred Anjom je još nekoliko nezaboravnih mjeseci u Njemačkoj i ona prenosi: “Preporučila bih svakome da se prijavi na ovaj program. Možete upoznati Njemačku, naučiti jezik i u slučaju da nekada u budućnosti želite da se školujete u Njemačkoj, ovo je odlična odskočna daska”.

Ukoliko želite da učestvujete u programu kulturne razmjene sa Njemačkom, prijavite se klikom na dugme  PRIJAVI SE