Nepropustiva prilika za nove avanture – kulturna razmena u Americi

Nepropustiva prilika za nove avanture – kulturna razmena u Americi

Nepropustiva prilika za nove avanture – kulturna razmena u Americi

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Lucija, javlja nam se iz Duranga, grada sa dušom divljom kao i njegova okolina, gde boravi već oko 3 meseca. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku.

Oduvijek sam sanjala o životu u Americi. Željela sam znati kako žive, kakve su im navike, ali i osjećala neku čudnu privrženost državi u koju nikad prije nisam kročila. Jedan dio mene želio je otići, a drugi dio mene je bio zadovoljan poslom i životom u rodnoj zemlji. Dugo sam se dvoumila hoću li ići ili ne, iskoračila sam iz zone komfora i mogu reći da mi je to bila najbolja životna odluka! 🙂

Živim na planini u okolici grada Duranga u saveznoj državi Colorado. Durango je mali gradić, relativno miran, s aktivnom zajednicom – skoro svi planinare, trče, bicikliraju, ali i skijaju.

Ovaj program nadmašio je sva moja očekivanja. Obitelj me prihvatila kao da sam dio njih. Ni minute se nisam osjećala kao stranac, ali ni osjetila nostalgiju za domom. Upravo pakiram stvari jer odlazim s obitelji provesti Thanksgiving u Arizoni, a nakon toga Božić provodimo u Kaliforniji. Radujem se blagdanima i jedva čekam vidjeti i doživjeti njihove tradicije.

Moj tjedni raspored se razlikuje od drugih Au Pair cura u okolici, pa ne nalazimo mnogo vremena za druženje. Ali u svoje slobodno vrijeme volim otići na planinarenje, istraživati grad ili jednostavno uživati u dobroj knjizi.

Svi su ovdje ljubazni i darežljivi. Stranac će sa tobom u restoranu pričati kao da se znate godinama, ponuditi pomoć ako ju ikad zatrebaš i uvijek ti uputiti osmijeh. Ovdje se zaista lako osjećati kao da si kod kuće.

Budućim kandidatima poručuje:

Nakon mnogo nedoumica oko odlaska, moram reći da je vrijedilo riskirati, jer sa sigurnošću sada mogu reći, da sam upravo ondje gdje sam trebala biti i da bolje od ovoga nije moglo! A svim budućim kandidatima mogu samo reći – Step outside of the box and go for it!

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE