Hrabro ka novim horizontima – kulturna razmena u Kini

Hrabro ka novim horizontima – kulturna razmena u Kini

Hrabro ka novim horizontima – kulturna razmena u Kini

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Kinom, Mirjam, piše nam iz Šenžena, poznatog još kao “Kineska Silicijumska dolina”. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Život u kineskoj obitelji svakako osigurava jedno posebno, zanimljivo i izazovno iskustvo. Kulturološke razlike ne manjkaju i u mnogočemu se očituju. No bez obzira na sve to, vrlo se dobro slažem sa obitelji. Zaista su me prihvatili kao ravnopravnog člana iste.

Nakon puno Španjolske, evo nekoga tko je i u Kini. Ovdje sam već skoro mjesec dana i mogu reći da je ovo iskustvo zaista neprocjenjivo. Za Kinu treba doista biti odvažan, jer je zemlja u puno stvari drugačija, počevši od same kulture, koja je temelj društva! No, to je ono što ovo putovanje čini zanimljivijim i posebnijim od ostalih.

Što se agencije tiče, više-manje je sve super, odgovaraju na pitanja u okej roku i cijeli proces prijave je prošao dosta lagodno. U slobodno vrijeme istražujem grad što je više moguće i upoznajem nove ljude.

Najviše mi se do sada svidjelo općenito iskustvo života u državi poput Kine, koja je sasvim drugačija od našeg dijela svijeta. I Kineski zid naravno. 🙂 Obitelj mi je omogućila putovanje u Peking, na čemu sam im neizmjerno zahvalna.

Budućim kandidatima poručuje:

Za program treba hrabrosti, neću lagati. No kad je dovoljno skupiš i odvažiš se, zasigurno nećeš požaliti, te će te ovo putovanje obogatiti za cijeli život! Ovo iskustvo donosi dugoročne ciljeve. 🙂 Ako se nećkas bi li otišla/o, odi!! Nećes požaliti. 😄 Samo pažljivo odaberi obitelj i bit će ti super, moja obitelj je stvarno top.

Ukoliko i ti želiš u Kinu, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE