Istraživanje slikovitog grada – kulturna razmena u Italiji

Istraživanje slikovitog grada – kulturna razmena u Italiji

Istraživanje slikovitog grada – kulturna razmena u Italiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Nina, piše nam iz mesta Fano, tamo gde Via Flaminia dopire do Jadranskog mora, gde boravi već mesec dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Smatram da je ovaj program divno osmišljen, koordinatori su bili tu u svakom momentu i pre, a i nakon dolaska u Italiju. Odmah sam se zaljubila u gradić gde se svuda ide biciklom. Prepun je istorije, a ima i divne plaže. Porodica se od samog početka trudila da se osećam prijatno, što nije bilo teško. Ljudi su zaista divni, a deca izuzetno pametna i otvorena.

Svakog radnog dana provodim nekoliko sati sa decom tako što idemo na plažu, u park, igraonicu ili se družimo kod kuće. Pored toga, preko porodice sam ovde upoznala neko društvo, pa se s njima vidim nekoliko puta nedeljno na večeri. Vikendom volim da obiđem neka turistička mesta, ili jednostavno da se sunčam, ispijam kafe i istražujem grad.

Najveći utisak do sada mi je ostavio put u Veronu, koji je bio potpuno spontan, ali sam u dogovoru s porodicom uspela da se organizujem i neverovatno mi je drago što jesam.

Budućim kandidatima poručuje:

Smatram da se bilo kakve prilike za kulturne razmene ne trebaju propuštati. Ovaj program je zaista posebna prilika da se upozna jedna kultura iz perspektive koja nije u potpunosti turistička. Italijani znaju da žive, i neminovno je da će se kandidati vratiti kućama sa novim pogledom na svet.

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE