Jedinstvena avantura – kulturna razmena u Španiji

Jedinstvena avantura – kulturna razmena u Španiji

Jedinstvena avantura – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Kristina, piše nam iz Sant Vicenc de Castelleta, nadomak Barselone, gde trenutno boravi. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Trenutno učestvujem u programu kulturne razmene “Upoznaj Španiju” i oduševljena sam iskustvom koje imam u malom i mirnom mestu Sant Vicenc de Castellet. Ovo mesto odiše prijatnom energijom, a lokalni stanovnici su zaista divni. Puni su topline u koju, kada je ova zemlja u pitanju, nisam ni sumnjala. Porodica me je srdačno dočekala i prihvatila kao svog člana porodice, pružajući mi osećaj pripadnosti i topline.

Iako malo, ovo mesto obiluje neverovatnim prirodnim lepotama. Blizina impresivne planine Montserrat i drugih, predivnih predela pruža mi priliku za istraživanje i uživanje u prirodi. Takođe, imala sam mogućnost da sa porodicom posetim prelepe peščane plaže koje su na pristojivoj udaljenosti od mesta, što mi je pružilo nezaboravne trenutke opuštanja i radosti.

U slobodno vreme šetam, obilazim nova mesta, čitam, učim jezik, družim se sa još jednom učesnicom programa koja je, sticajem okolnosti, u istom mestu gde sam i ja. Što je dobro, jer nikoga osim nje nisam poznavala kad sam ovde došla, a zajedno smo jače.

Sve mi se sviđa, ali najviše bih izdvojila ljubaznost ovih ljudi. Sve što sam ovde videla, doživela, probala, je zahvaljujući njima. Ovo je malo mesto, ali lepa i topla energija. Poseban deo mog iskustva ovde su i lokalni festivali. Nedavno sam prisustvovala spektakularnom vatrometu u jednom drugom gradu, što je bilo zaista očaravajuće iskustvo.

Organizacija programa je zaista sjajna, a koordinatori su se pokazali veoma predanim i pažljivim. Brinući o svakom detalju, doprineli su da se osećam podržano i bezbedno.

Budućim kandidatima poručuje:

Budućim kandidatima iskreno preporučujem da se prijave za ovaj program, jer će doživeti nezaboravnu avanturu upoznavanja Španije iz bliske perspektive. Upoznaćete divne ljude, otkriti bogatu kulturu, naučiti španski jezik, i stvoriti trajne uspomene koje će vas duhovno obogatiti i pružiti vam unikatnu perspektivu o životu. Program kulturne razmene “Upoznaj Španiju” pruža jedinstvenu priliku da istražite raznolikost ovog prelepog dela sveta i iskusite život na novim, dubljim nivoima.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE