Gastronomska avantura – kulturna razmena u Italiji

Gastronomska avantura – kulturna razmena u Italiji

Gastronomska avantura – kulturna razmena u Italiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Jovana, piše nam iz Albe, srce regije Piemonte, gde trenutno boravi. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Moji prvi utisci su fenomenalni! Porodica je od samog početka divna prema meni, prihvatila me je odmah kao vlastitog člana porodice. Deca su jako prijatna i lepo vaspitana, vrlo brzo i lako sam se sprijateljila sa njima. Grad Alba je manji ali jako lep, ima prelepe parkove, bazen, centar grada…

Vikendom pretežno putujem vozom do nekih okolnih gradova i obilazim ih, ili ukoliko se dogovorim s porodicom onda zajedno odemo u neki obilazak ili na putovanje. Radnim danima u slobodno vreme obično treniram, učim ili izađem do grada na piće ili u šetnju.

Do sad mi se najviše svidelo to što je porodica veoma organizovana, uvek imamo odličan plan i mnogo aktivnosti. Takođe, to što se trude maksimalno da se osećam prijatno i da što više obiđem Italiju, kao i da se upoznam sa njihovom kulturom, hranom itd… Hrana i vino su još jedna karakteristika ove zemlje koja me je oduševila!

 

Budućim kandidatima poručuje:

Preporučila bih svima da se uopšte ne omišljaju o prijavi na program! Ovo je jedno veoma interesantno i fenomenalno iskustvo. Na jedan jedinstven način upoznajete nove zemlje, načine života u istim, a da pritom ne potrošite mnogo novca. Takođe imate mogućnost usavršavanja jezika, kao i sticanje novih poznanstava. Na ovakvom programu ne može nikada biti dosadno!

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE