Surfanje na talasima Atlantika – kulturna razmena u Španiji

Surfanje na talasima Atlantika – kulturna razmena u Španiji

Surfanje na talasima Atlantika – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Teodora, provela je mesec dana u Naronu, bisernoj kapiji Galicije. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Porodica me je predivno prihvatila, trude se oko mog boravka kod njih! Galicija me je očarala, kristalno čist okean, konstanto prijatne temperature i surfanje su mi omiljene stvari na severu Španije!

U slobodno vreme surfujem i obilazim obližnje gradove. Uživam u istraživanju kulture i istorije svakog grada zasebno! Gradovi koje sam uspela da posetim: Ferrol, grad koji je dizajniran u obliku gitare; Vigo, ima najlepše plaže na svetu; Santiago de Compostella, gde je začeta poznata tradicija ‘tapas’; Mugardos, slikoviti ribarski grad; Ares, skroman, ali grandiozan grad i Coruña, poznatiji kao ‘grad stakla’, ujedno i rodno mesto modne marke Zara. 

Prvi put u životu sam probala da surfujem i videla Atlantski okean, što me je mnogo usrećilo. Samo boravljenje pored Atlantika je nešto što me najviše fascinira.

Budućim kandidatima poručuje:

Svakom budućem kandidatu bih preporučila da nema razloga da se plaši i da se zbog toga ne odluči na ovaj korak. Iskustvo koje sam dobila učestvujući u programu je neprocenjivo, posle dve nedelje sam već propričala španski, upoznala mnogo kvalitetnih ljudi širom sveta, posetila mnogo kulturnih događaja ovog podneblja i istinski uspela da se zbližim španskoj kulturi i ljudima! Definitivno bih se odlučila za još jednu razmenu!

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE