Grad koji odiše sigurnošću – Düsseldorf

Grad koji odiše sigurnošću – Düsseldorf

Grad koji odiše sigurnošću – Düsseldorf

Slađana nam se javlja iz Dizeldorfa, njene prve utiske sa programa u kojem će boraviti narednih godinu dana čitajte u nastavku teksta.

Porodica je predivna, puna ljubavi. Uvijek tu za mene u svakom trenutku. Pomogli su mi mnogo sa svom papirologijom, aktivacijom telefonskog broja, zatim bankovnog računa. Takodje su mi našli školu koju ne moram da plaćam a koja nudi odlične usluge. Naravno prvih mjesec dana je bilo teško, sama ta promjena klime je na mene uticala jer nisam očekivala da će biti toliko hladno, ali posle nekog vremena sam se navikla. Takođe bilo je malo teško dok su se djeca navikla na mene, nisu u početku mogli da prihvate mene kao autoritet, međutim sad sam im kao starija sestra i super je. Kao i u svemu što radite nailazite na prepreke, tako i ovdje, ali sam imala sreće sa porodicom tj roditeljima koji su prevdivni i puni razumijevanja pogotovo moja Gastmutter.

Grad je prelijep iako je hladno, nudi mnoga mjesta za obilaženje, mnogo prelijepih parkova, prirode, naravno ko voli noćni život ima i klubova i u samom gradu, a i u okolnim gradovima. Takođe grad je pun muzeja, bioskopa koji nude filmove i na engleskom i na njemackom. Tako da za svakoga ima ponešto.  Duša grada, nekako odiše sigurnošću. Zbog čega je baš ovaj grad i bio moj prvobitni izbor. Ima par mjesta koja su vezana za balkan i naše ljude koja svakako zelim da posjetim.

Gledam da na što kvalitetniji način iskoristim vrijeme. Uglavnom nakon što pozavršavam sve obaveze idem u školu, takođe krećem uskoro i u teretanu. A i majka moje host majke me upoznaje sa ljudima koji rade sa njom koji su moje godiste kako bih mogla da se družim i naučim što više. Ima još dosta mjesta koja želim da posjetim u toku programa kao što su mnogobrojni muzeji.

Naravno odmah da pohvalim Draganu iz agencije koja mi je pomogla kad god mi je nešto trebalo, za savjet je uvijek tu, čak i nakon radnog vremena, nema puno toliko posvećenih ljudi, tako da velika ljubav za nju.

Budućim kandidatima poručuje:

Ne plašite se da probate nešto novo u životu i da rizikujete. Jer ko ne rizikuje ne može ništa ni da dobije. A samim učešćem na ovom programu dobijate životno iskustvo, a ko zna možda i prijatelje za cijeli život.

Ukoliko ste  zainteresovani za Nemačku preostaje vam da kliknete  Saznaj više