Veliki zabavni park Tivoli, Danska

Veliki zabavni park Tivoli, Danska

Veliki zabavni park Tivoli, Danska

Tivoli – zabavni park u Kopenhagenu, Danska, koji je otvoren davne 1843. godine, što je drugi najstariji park takve vrste u svetu.

Nalazi se u području od osam hektara i jedan je od najposećenijih zabavnih parkova u Evropi, zajedno s Diznilendom u blizini Pariza. Osnivač parka je danski oficir Georg Carstensen, koji je prema legendi dobio zemljište od Danskog kralja Christian VIII za izgradnju parka. Kralj je dao zemljište za park s rečima: ” Kada se ljudi zabavljaju, oni ne razmišljaju o politici “.

Vrtovi Tivoli i zabavni park imaju sadržaje za svakoga ponešto, deca mogu uživati u bezbrižnoj igri, a odrasli u čarobnom pejzažu. Pejzaž je prelep s egzotičnom arhitekturom, istorijskim građevinama i bujnim vrtovima u kojima ima na stotine vrsta cveća i drveća.

U parku danas postoji preko 25 atrakcija za decu i odrasle, kao što su Veliki točak, Kuća zabave, drveni voz iz 1914. godine i pozorište. Po noći hiljade raznobojnih svetala stvaraju atmosferu kao iz bajke koja je potpuno jedinstvena.

Veliki zabavni park Tivoli jedna je od glavnih atrakcija u glavnom gradu Danske sa oko 4 miliona posetilaca godišnje.

Preuzeto sa: zanimacija.com