Casa Loma: istorijski dvorac u centru Toronta

Casa Loma: istorijski dvorac u centru Toronta

Casa Loma: istorijski dvorac u centru Toronta

Casa Loma je velika vila na 5 hektara u centru Toronta sagrađena početkom 1900-ih i poznata po svojoj ekstravaganciji i veličini. Danas je “Kanadski dvor” i njegovi vrtovi otvoreni za posetioce i nudi samouređene audio ture na nekoliko jezika. Casa Loma je takođe poslužila kao set za nekoliko holivudskih filmova, uključujući Chicago i X-Men

Casa Loma je bivša imovina sina Henrija Mill Pellata, finansijera iz Toronta, industrijalaca i vojnika. Većina Pellatinog bogatstva ostvarena je investiranjem u industriju hidroelektrane i željeznice. Pellat je angažovao arhitektu EJ Lennox-a da dizajnira zamak.

Sir Henry je uživao u svojoj novoj rezidenciji samo 10 godina prije nego što ga je finansijski gubitak prisilio da napusti svoju veliku kuću.

Danas je dvorac u vlasništvu grada Toronta, a vodi ga Kiwanis klub Casa Loma, koji koristi svoj dio prihoda za dobrotvorne projekte.

Casa Loma je u velikom dijelu stambene površine, koja je sama po sebi ugodna za šetnju, pogotovo imajući u vidu da su kuće starije i prilično velike. Sir Winston Churchill Park – veliki urbani zeleni prostor – nalazi se u blizini Casa Loma. U parku se nalaze teniski tereni, šljunak, šuma, piknik i igrališta.

Najbliža šoping područja u kojoj ćete pronaći gurmanske prodavnice prehrambene robe, high-end butike i druge profesionalne usluge nalaze se na putu Spadina, severno od St. Clair-a, u selu Forest Hill.

Casa Loma je na 15 minuta vožnje od većine drugih atrakcija u Torontu .

Izvor: bs.traasgpu