Prijavite se za „Mediastorm“ radionicu u Litvaniji

Prijavite se za „Mediastorm“ radionicu u Litvaniji

Prijavite se za „Mediastorm“ radionicu u Litvaniji

NVO Mladiinfo Montenegro poziva učesnike da se prijave za radionicu koja će se održati u Antaliepti, Litvanija, od 29. septembra do 2. oktobra. Radionica strateškog planiranja “Mediastorm” će se održati u okviru projekta “Media for Citizens Story Lab” koji za cilj ima uspostavljanje i održavanje mreže koja olakšava građansko i angažovano novinarstvo u Evropi.
OBLAST

novinarstvo i mediji

OPIS
U okviru radionice učesnici će imati priliku da budu dio participativnog i kreativog procesa učenja koji će im pomoći da postave ključne elemente predstojećeg projekta i pretvore svoje ideje o tome, kako da promijene medijsko okruženje oko sebe na bolje, u stvarnost.Radionica će biti podijeljena u 5 različitih grupa:

  1. Izgradnja povjerenja kod publike/građana
  2. Planiranje događaja i aktivnosti
  3. Interna i eksterna komunikacija
  4. Uvođenje angažovanog novinarstva u praksu
  5. Studija „Angažovano novinarstvo: najbolje prakse, karakteristike“

Troškove puta, smještaja i hrane pokrivaju organizatori, a učešće se plaća 30 eura prije odlaska na razmjenu. Projekat “Media for Citizens Story Lab” je finansiran od strane “Europe for Citizens” programa.

USLOVI ZA PRIJAVU
Za konkurs se mogu prijaviti učesnici starosti od 18 do 30 godina, koji znaju engleski jezik i interesuju se za novinarstvo i medije, ili su sami novinari, kreatori medija, predvodnici kampanja i sl.
NAČIN PRIJAVE
Zainteresovani se mogu prijaviti putem aplikacione forme.
ROK ZA PRIJAVU
05.09.2022. godine
Detaljnije: [email protected]