Konkurs Fondacije Konrad Adenauer za dodjelu stipendija studentima master studija u ak. 2022/23. godini

Konkurs Fondacije Konrad Adenauer za dodjelu stipendija studentima master studija u ak. 2022/23. godini

Konkurs Fondacije Konrad Adenauer za dodjelu stipendija studentima master studija u ak. 2022/23. godini

Fondacija Konrad Adenauer raspisuje konkurs za dodjelu 20 stipendija za studente 1. i 2. godine drugog ciklusa/4. ili 5. godinu integrisanog studija na nekom od Univerziteta u BiH u 2022/2023. godini.

USLOVI ZA PRIJAVU

  • redovan studij na 1. ili 2. godini drugog ciklusa / 4. ili 5. godini integrisanog studija (sve studijske grupe) na nekom od univerziteta u BiH u akademskoj 2022/2023. godini
  • aktivan volonterski angažman u bosanskohercegovačkom društvu  i prosjek ocjena najmanje 8,00 odnosno 3,5 (svi ispiti od početka studija uključujući i prvi ciklus)
  • kandidat*kinja ne smije biti u radnom odnosu, starost do 30 godina, državljanstvo BiH; interes za rad Fondacije, poštivanje vrijednosti za koje se zalaže Fondacija, kandidat*kinja ne smije primati stipendiju druge organizacije

POTREBNA DOKUMENTACIJA

Kandidati*kinje šalju sljedeću dokumentaciju u elektronskoj formi:

  • popunjen formular
  • motivaciono pismo (na njemačkom ili engleskom jeziku)
  • biografija
  • potvrda o prosjeku ocjena od početka studija uključujući i prvi ciklus (uvjerenje o položenim ispitima)
  • dokaz o upisu u akademsku godinu 2022/2023 (potvrda o upisanom semestru, screenshot iz univerzitetskog sistema)
  • dvije preporuke ne starije od 3 mjeseca (akademska preporuka i preporuka o društvenom angažmanu)
Aplikacije se dostavljaju u elektronskoj formi kao JEDAN dokument u pdf-formatu na sljedeći e-mail: [email protected]. Rok za dostavljanje prijava je 30.09.2022. Dokumentacija dostavljena u drugačijem formatu neće biti uzimana u razmatranje.

Uspješni kandidati bit će pozvani na razgovor sa komisijom za izbor. Fondacija Konrad Adenauer zadržava pravo da naknadno zatraži dodatnu dokumentaciju. Ukoliko je trenutno nedostupan, dokaz o upisu u akademsku godinu 2022/2023. može biti dostavljen naknadno.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje. Bivši stipendisti*ce Fondacije Konrad Adenauer nemaju pravo prijave. Stipendiranje obuhvata novčanu stipendiju u visini od 320 KM mjesečno za jedan semestar uz mogućnost produženja na cijelu akademsku godinu, kao i prateći program za stipendiste. Konkurs je objavljen na društvenim mrežama Fondacije Konrad Adenauer u BiH. (https://www.facebook.com/fondacijakonradadenauer.sarajevo.

Izvor: stipendije.ba