Poziv za učesnike/ce na trening – Sutomore, Crna Gora

Poziv za učesnike/ce na trening – Sutomore, Crna Gora

Poziv za učesnike/ce na trening – Sutomore, Crna Gora

PRONI Centar za omladinski razvoj objavljuje poziv za prijave za učešće na treningu “How to Run Campaign Against Sexual and Gender Based Violence and Cyber-Bullying”. Trening se realizuje u okviru projekta “It has to be love”, koji je podržan kroz program mobilnosti Evropske unije, Erasmus+. Trening će se održati u Sutomoru, Crna Gora, u periodu od 6. do 15. septembra 2022. godine.

Poziv je otvoren za mlade od 18 do 30 godina s područja Bosne i Hercegovine, a prijaviti se možete na ovom linku.

Nakon treninga i seminara, ove godine, na temu prevencije i zaštite od svih oblika nasilja, s posebnim fokusom na cyber nasilje, učesnici/ce projekta imat će mogućnost učiti više o kreiranju online kampanja kao jednim od alata u procesu educiranja i podizanja svijesti o važnosti pomenutih tematika. S obzirom da je projekt podržan kroz Erasmus+ program, učesnici će imati priliku čuti nešto više o samom programu i kako se dobija i ispunjava Youthpass certifikat.

Na ovom treningu imat ćete priliku da maksimalno pokažete svoju kreativnost, ali i da upoznate druge kulture i steknete najljepše uspomene jer trening okuplja učesnike/ce iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Estonije, Italije, Sjeverne Makedonije, Srbije, Crne Gore, Rumunije i Grčke.

Radni jezik treninga je engleski. Sve troškove prevoza i smještaja snose organizatori. Limit troškova prevoza za učesnike iz Bosne i Hercegovine je 180 eura.

Prijave su otvorene do 01. septembra 2022. godine.

Za više informacija obratite nam se putem e-maila [email protected].

Preuzeto sa: mladibl.com