Gdje putujete? 50 najboljih destinacija koje treba vidjeti još ove godne

Gdje putujete? 50 najboljih destinacija koje treba vidjeti još ove godne

Gdje putujete? 50 najboljih destinacija koje treba vidjeti još ove godne

Tražite li nove i uzbudljive destinacije koje možete posjetiti ove godine, bacite pogled na listu magazina Time koji je za 2022. je pripremio popis lokacija koje postaju sve zanimljivije putnicima.
Izdvojili su popularna i manje istražena mjesta, ali ono što ih spaja jest da ‚‚cvjetaju, rastu i mijenjaju se te ulažu u održivost“, piše TIME.
U Britaniji preporučuju Devon i grad Portree koji se smjestio na škotskom ostrvu Skye, a posjetiti bi trebali i Marseille (Francuska), Kopenhagen (Danska), Skellefteå (Švedska) i Valènciju (Španija).

Fascinira i italijanska regija Kalabrija, starogrčki grad Solun, portugalska regija Alentejo i arhipelag Madeira.

Malo češko skijalište Dolni Morava i litavski grad-tvrđava Kaunas takođe su na popisu, a trebalo bi vidjeti i sjaj Istanbula.

Ako vas više privlači Azija, ne biste trebali zaobići indijsku Keralu i Ahmedabad, kao niti japanska ostrva Setouchi i Kyushu. Glavni grad Južne Koreje Seul je takođe vrhunska destinacija, baš kao i Bali te filipinsko ostrvo Boracay.

Veliki koralni greben u Australiji i lučki grad Fremantle takođe su dobili priznanje TIME-a, kao i novozelandski Queenstown. Transbutanska staza i istorijski Putevi svile u Uzbekistanu neka su od područja kojima se manje putuje, ali to ne znači da ne kriju brojne ljepote.
Za najodvažnije putnike, izbor TIME-a za 2022. takođe uključuje arktičku polarnu regiju i Međunarodnu svemirsku stanicu.

Izvor: link.