Zakazivanje termina za vize za Njemačku

Zakazivanje termina za vize za Njemačku

Zakazivanje termina za vize za Njemačku

Sigurno ste već čuli da odnedavno postoji “novi” način zakazivanja termina za zemlje Zapadnog Balkana, koji je sa sobom donio poteškoće prilikom zakazivanja, jer ne znate kada će tačno pustiti termine a i kada uspjete da popunite podatke za termin, često se dogodi da Vam izbaci grešku na stranici.

Zbog svega toga, odlučili smo da napišemo par savjeta i trikova kako biste imali što veće šanse za uspješno zakazivanje.

Važne informacije

  • program zapošljavanja medicinara u Njemačkoj, saznaj više OVDJE 
  • Pravo je vrijeme za učenje njemačkog, iskoristite popust od 40% i besplatne udžbenike, saznajte više OVDJE 

Kada puštaju termine za Zapadni Balkan

Beograd – termine puštaju početkom mjeseca. Rezervacija se nalazi negdje na sredini stanice, u poglavlju Terminregistrierung. Tu tražite rečenicu “Für die Beantragung eines Visums benötigen Sie zwingend einen Termin” i čekate da riječ Termin poplavi tj da postane link. Kliknete na riječ Termin i ulazite u formular za rezervaciju termina. Link za rezervaciju: Link

Sarajevo – termini se daju početkom mjeseca. Link

Rezervacija termina

Sada kad ste ušli na stranicu, čekate da se pojavi rubrika

Termin-Warteliste Arbeitsaufnahme nach der “Westbalkanregelung” (§ 26 Abs. 2 Beschaftigungsverordnung) / Lista čekanja za termin zapošljavanje prema “Pravilu za zemlje Zapadnog Balkana” (čanu 26 stav 2 Pravilnika o zapošljavanju).

Ta rubrika će se pojaviti na mjestu broj 2, odmah ispod rubrike za spajanje porodice. Ovo bi bilo najbolje odraditi početkom mjeseca, jer je ova rubrika samo tada dostupna kada puštaju termine. Ukoliko ova rubrika ne bude vidljiva početkom mjeseca, treba da osvježavate stranicu sve dok se ne pojavi. Kada se pojavi, morate odmah ici na “Neuer Termin” tj. novi termin opciju, otvoriće Vam se lista sa poljima koje treba da popunite.

Savjeti:

Termine zakazujte isključivo preko laptopa ili računara
Prije nego što budete zakazivali za termin, bilo bi dobro da imate već spremnu dokumentacju za viziranje, jer podjela viza ide ubrzanim tempom za razliku od prethodnih godina.

Izvori informacija :

www.savjeti.de
www.sarajewo.diplo.de
www.belgrad.diplo.de