Najbolje internet stranice za traženje stana u Njemačkoj

Najbolje internet stranice za traženje stana u Njemačkoj

Najbolje internet stranice za traženje stana u Njemačkoj

Ukoliko imate problema sa pronalaskom pravog stana, kuće ili ipak nečega trećeg, a ne znate gdje da tražite, u nastavku Vam donosimo 5 najboljih internet stranica za potragu stana.

Immo Scout24 

Na ovom sajtu ćete pronaći sve, od etažnih stanova, preko soba pa sve do privatnih kuća.

Prema sopstvenim informacijama, Immo Scout 24 je vodeći u Njemačkom regionu. Takođe možete vidjeti koliko dugo oglas stoji na internetu, te koliko ljudi je zainteresovano za taj stan pored vas. Ove pojedinosti koje Vam nudi Immo Scout 24, čini ga najupotrebljivijim sajtom u Njemačkoj i mnogi brokeri ga koriste za prodaju nekretnina.

Immonet i Immowelt

Na ovoj internet stranici možete tražiti zajedničke stanove, nekretnine za iznajmljivanje i druge nekretnine. Za razliku od Immo Scout24, s premium računom kod ova dva pružatelja usluga nema platne barijere.

Prema našem mišljenju, podaci o stanovima i kućama su jasno navedeni, ali, zbog spajanja Immowelta i Immoneta, ponuda stranica je gotovo identična. Ako želite, možete postaviti oglas za pretraživanje za 14,95 eura za mjesec dana. Tamo se takođe možete informisati o ponudama koje inače nisu objavljene. Ova je funkcija besplatna za zajedničke stanove.

Markt.de 

Markt.de prilagođava ideju klasične inernet tržnice

U kategoriji “Iznajmljivanje” pronaći ćete ćete veliki izbor stanova za iznajmljivanje. Bilo putem agenata za nekretnine ili samostalno, ovdje možete pronaći svoj novi stan za iznajmljivanje na brz i jednostavan način.

Wohnunngs Boerse 

Ono što ovu internet stranicu čini vrlo atraktivnom, jeste brzi pregled gradova na dnu stranice, gdje ne morate unositi ručno u kojem gradu i šta želite, jednostavno odaberete željeni grad i automatski Vam se otvaraju sve ponude u tom gradu.

Ebay 

Da, dobro ste pročitali – Ebay!

Na oglasima Ebay, podružnici “ebaya” , trenutno se nalazi oko 280.000 oglašenih stanova (uključujući zajedničke stanove), kuća i gradilišta.

Ebay male oglase uglavnom koriste privatne osobe. Time ćete, na primjer, uštedjeti troškove posredovanja. Račun na portalu je takođe besplatan. Za razliku od ostalih portala za nekretnine, Ebay oglasi nisu usko vezani samo za stanove i kuće, već za opšte tržište, zbog toga ovaj portal može biti zbunjujući za razliku od konkurencije. Pored ponuda stanova često se nalaze ponude pomoćnika selidbe ili drugih nekretnina poput garaža ili parking mjesta.

Napominjemo da su sve stranice na njemačkom jeziku, te da Vam stojimo na raspolagnanju telefonskim putem ili putem mejla.

Važne informacije

  • program zapošljavanja medicinara u Njemačkoj, saznaj više OVDJE 
  • Pravo je vrijeme za učenje njemačkog, iskoristite popust od 40% i besplatne udžbenike, saznajte više OVDJE 

Linkovi:

www.immobilienscout24.de
www.immonet.de
www.ebay-kleinanzeigen.de
www.markt.de
www.wohnungsboerse.net

Izvor: Link