Živim čuveni američki san

Živim čuveni američki san

Živim čuveni američki san

Hanifa je naša učesnica programa kulturne razmene sa Amerikom  i nalazi se u Coloradu. Nakon prvih 4 meseca provedenih u Americi ističe da je ovo prilika koju ne treba pustiti. Njen san iz detinjstva je bio da poseti Ameriku i uspela ga je ostvariti svojim učešćem u programu. 

”Za mene je ovo životna prilika koja se ne propušta. Osoba sam koja voli izaći iz zone komfora, volim promene i putovanja! Presrećna sam što sam pronašla program i što imam mogućnost da nadogradim sebe a isto tako da upoznam drugu kulturu! Mladi smo i zbog toga treba da iskoristimo sve prilike koje nam se pruže u životu! ”

Hanifa je prilku iskoristila i izašla iz zone komfora, na taj način po njenom mišljenju upoznajemo sebe i otvoramo vrata za nove prilike. Za svoju novu porodicu ima samo reči hvale.

”Porodica me je jako dobro prihvatila imam osećaj kao da se znamo celi život. Jako su moderni, kulturni, pažljivi iskreno preoduševljena sam sa njima. Puno sam novih stvari naučila od njih a iste te nove stvari želim primeniti u svom zivotu! Puno putujem sa porodicom a najviše volim kad idemo na planine, jer je Colorado bogat planinama!”

Tokom programa je zavolela zimu i zimske sportove, najvećim delom zbog porodice koja joj je pomogla da zavoli skijanje! Jedna od lepših stvari u programu su joj sastanci sa ostalim Au Pairs.

Takodje upoznala je mnoge Internacionalne prijatelje zahvaljuci programu.

Slobodno vreme najviše provodi sa novim prijateljima koje je upoznala u programu i kako navodi najviše vole da provode vreme u Denveru.  A isto tako imaju planove da obilaze druge gradove i države skupa!

Činjenica koja je Hanifu najviše iznenadila  je to da Colorado ima najviše Sunčanih dana u toku godine.  Kao prednost programa ističe mnogo toga. Krenimo od mogućnosti nadogradnje engleskog jezika , dobijanja vozačke dozvole,učenja o novoj kuhinji,  ponašanja prema deci,  upoznavanja i stvaranja novih prijatelja i putovatanja po celoj Americi sa porodicom  ili sa prijateljima. 

Hanifa ističe kao najveći benefit programa mogućnost učenja novih veština  a uz to sve lepo zaraditi i sebi priuštiti nešto.

”Najlepši  osećaj je kad radiš, kad si samostalan i kada možeš sam sebi da sve to priuštiš! Iskreno ja sam prezadovoljna programom. 

Ovo je iskustvo života i činjenica da imate još jednu porodicu u svetu pored svoje! Sa moje strane sve preporuke mladima da se prijave i da dožive nešto najbolje u životu!”

Budućim kanidatima poručuje da se puno ne dvoume nego da se odmah prijave. ”Ovakva prilika u životu se ne dešava stalno! Jednom smo mladi i trebamo iskoristiti sve čari mladosti.”

Amerika je Hanifi bila san i ostvario se, a ukoliko je i vaša želja SAD  Prijavi se