Filmski život na Siciliji

Filmski život na Siciliji

Filmski život na Siciliji

Andiamo in Italia! Sara je za svoju pustolovinu odabrala Italiju i posle prvih provedenih mesec dana potvrdila je da je Italija bila njen pravi izbor. Sara se prijavila na maksimalnih 3 meseca ne razmišljajući i ne znajući za koji grad će dobiti ponudu. Nedugo nakon prijave Sara je prihvatila prvu ponudu i to za Palermo na samom jugu Italije.

”Imala sam nedoumicu da li da odaberem Palermo samo iz razloga što je sam jug Italije i dosta je dalje nego što sam ja prvobitno htela.  Iako je bila moja prva ponuda prihvatila sam, kupila kartu i zaputila se u Palermo. Prava pravcata avantura! ”

Odmah po dolasku osećala  se dobrodošlo i već kao stalni član porodice.  ”Jako su prijatni i opušteni Italijani,   baš kako se govori o narodu u Italiji, puni topline, komunikativni i opušteni. Isto je i na ulicama, šetajuci i istražujuci Palermo, svaki dan nailazim na ljubazne pozdrave slučajnih prolaznika s osmehom na licu. ”

Sara je u Palermo stigla 9. januara, pripremljena na hladnoću. Međutim, iznenadili su je topli sunčani dani, koji se ponekad pomešaju sa vetrom što opet nije kaže nalik zimi u njenom kraju.

Slobodno vreme provodi istražujuci grad i njegove lepote. 

” Najdraži deo dana mi je kada nađem lijep sunčani kutak grada gde sednem i čitam knjigu uz zvuke muzike sa ulice. Palermo je veliki grad i ja ga još nisam uspela savladati i sve obići, kako u samom gradu tako i u okolini. Odiše kulturom, umetnošću i gastronomijom.”

Kao veliku prednost programa ističe mogućnost brzine učenja italijanskog  u pravom lokalnom okruženju.

” Za veoma kratko vreme, ja sam već naučila dosta o jeziku s obzirom da ga slušam svakodnevno. Članovi porodice kod koje sam ja smeštena znaju engleski, neki odlično a neki slabo, te se svakodnevno nalazimo u situaciji da objašnjavamo jedni drugima nešto što želimo reći, te tako i jedni i drugi učimo, oni engleski, a ja italijanski. Sve u svemu, divno iskustvo iz kojeg će mi ostati samo divne uspomene. ”

A evo i njene motivacije za zainteresovanu omladinu. ”Preporučila bih odlazak svakom ko se vidi u ovako nečemu. Super prilika za svakog ko želi novo iskustvo, avanturu uz mnoge prednosti koje program donosi u smislu širenja znanja o drugoj kulturi, jeziku i načinu života, kao i mnogo novih poznanstava. ”

Ukoliko i ti želiš da iskusiš Italiju , da proputuješ i upoznaš različita mesta to možeš vrlo jednostavno učiniti klikom na Saznaj više