Počeo prijem aplikacija za vize za Njemačku – po uredbi o Zapadnom Balkanu

Počeo prijem aplikacija za vize za Njemačku – po uredbi o Zapadnom Balkanu

Počeo prijem aplikacija za vize za Njemačku – po uredbi o Zapadnom Balkanu

Ambasada je počela da prima aplikacije za izdavanje radnih viza kao i viza za spajanje porodice po regulativi za države Zapadnog Balkana. Ova regulativa obezbjeđuje privilegovan pristup njemačkom tržištu rada za naše radnike i važi do kraja 2023. godine.

Važne informacije

  • program zapošljavanja medicinara u Njemačkoj, saznaj više OVDJE 

U nastavku saznajte najvažnije informacije

Uredba o Zapadnom Balkanu

Primjena ove uredbe supila je na snagu i otvoren je formular za zakazivanje termina. Po ovom zakonu našim radnicima je olakšana i ubrzana procedura zakazivanja termina kao i izdavanja viza, kako radne tako i vize za spajanje porodice.

Neke od izmena su koje donosi uredba o Zapadnom Balkanu:

Imate pravo da podnesete zahtjev za vizu radi zapošljavanja u Njemačkoj na osnovu posebne regulative za države Zapadnog Balkana, ukoliko:

  • želite da radite u Njemačkoj, ali ne na osnovu Vaše nostrifikovane diplome o stručnom obrazovanju stečenom u matičnoj državi
  • želite da se u Njemačkoj bavite djelatnošću za koju nije potrebna diploma. 

Podnošenje zahtjeva za vize

Termini za podnošenje zahteva se izdaju svakog mjeseca posebno, što znači da se vrijeme čekanja na termin skratilo u odnosu na raniji period. Ukoliko želite da podnesete zahtev za vizu, samo upišite željeni termin u spisak na veb-stranici Ambasade, koji se formira svakog meseca.

Ukoliko imate diplomu o visokokvalifikovanom stručnom obrazovanju ili akademskom obrazovanju možete da podnesete zahtev za nostrifikaciju diplome u Nemačkoj, jer su za  stručnu radnu snagu sa nostrifikovanom diplomom ograničenja za ulazak u Nemačku ukinuta su. Sem toga, za podnošenje zahteva za izdavanje vize u ovoj kategoriji vreme čekanja na termin je minimalno.

Obrađuju se samo kompletno pripremljeni zahtjevi. Ukoliko do termina još uvijek nemate sertifikat jezika na nivou A1, otkažite termin, ponovo se registrujte (vreme čekanja 3-4 meseca), a zatim predajte potpuno pripremljeni zahtev za vizu.

Važno – cijeli kurs njemačkog za A1 nivo za samo 69 evra

Iskoristite trenutni popust od 80% za kurs njemačkog za A1 nivo i uštedite čak 200 evra. 🇩🇪 😍 Naučite njemački za samo 69 evra za cijeli A1 nivo. Bez obzira da li vam treba kurs za spajanje porodice ili prosto želite da naučite osnove njemačkog ovo je najbolji izbor.  Prijave su otvorene do popunjavanja mjesta, saznaj više OVDJE 

Vrijeme čekanja u kategoriji termina za vize za spajanje porodice

Vreme čekanja se konačno smanjuje! Trenutno termine dodeljujemo podnosiocima, koji su se registrovali u avgustu 2020. godine. Svako, ko se sada po prvi put registruje, će verovatno dobiti termin za 3-4 meseca.

Detaljne informacije vezane za regulativu za Zapadni Balkan saznajte OVDJE

Važne informacije vezane za spajanje porodice u Njemačkoj saznajte OVDJE

Ukoliko želite među prvima da dobijete važne informacije kao što je ova direktno na mejl, izdvojite minut i ispunite formular u nastavku. Poslije toga dobićete na mejl potvrdu da ste se uspješno prijavili.

    Ime (obavezno)

    Prezime (obavezno)

    Godište (obavezno)

    Država (obavezno)

    Grad (obavezno)

    E-mail (obavezno)

    Telefon (obavezno)

    Dodatni komentar (nije obavezno)