5 načina da izjavite ljubav na engleskom

5 načina da izjavite ljubav na engleskom

5 načina da izjavite ljubav na engleskom

Jedna od najvećih grešaka u vezama je nedostatak iskazivanja ljubavi, odnosno mišljenje kako za tim nema potrebe, jer se to „podrazumeva“. Ljubav je nešto čemu je potrebna konstantna pažnja, svaki dan, a ne samo na rođendane, godišnjice ili na Dan zaljubljenih. U svakom jeziku postoji niz različitih kolokvijalnih izraza koji će učiniti da zvučite kao maternji govornik, pa tako za svaki od njih postoje i oni izrazi kojima se iskazuje ljubav. Konkretno u engleskom jeziku postoji mnoštvo načina na koje možete da kažete da Vam je stalo do voljene osobe, a ovo su neki od njih.

  1. I love you ili I am in love with you.
  • Volim te i zaljubljen/a sam u tebe. Ovo je nešto što većina sigurno već zna i svakako je jedan od najjednostavnijih načina da nekome direktno stavite do znanja kako se osećate prema njima, a sigurno neće biti na odmet ni da to ponovite s vremena na vreme, kako biste se postarali da Vaša voljena osoba to ne zaboravi. Svi vole da znaju da su voljeni.
  1. I am crazy about you.
  • Lud/a sam za tobom. Ukoliko želite da naglasite Vašu emociju i da stavite do znanja koliko Vam osoba znači i da ne možete bez nje, ovo je najlakši način da to uradite.
  1. I have fallen for you.
  • Doslovan prevod ove rečenice je „Pao/pala sam na tebe“, dok bi na naš jezik to preveli kao „Zaljubio/la sam se u tebe“. Ovo se izuzetno često koristi u engleskom jeziku i reći ovo je vrlo romantično. Međutim, ovakva izjava ne mora nužno da označava ljubav, može da se odnosi samo na privlačnost između dve osobe.
  1. I am head over heels for you.
  • Ovo znači biti zaljubljen preko ušiju u nekoga. Ovo je jedan od kolokvijalnih izraza i ukoliko ga upotrebite, zvučaćete kao maternji govornik.
  1. I’ve got a crush on you.

Ovo je, takođe, još jedan kolokvijalni izraz, koji se ne može doslovno prevesti u naš jezik. I ova se fraza prevodi kao „Zaljubljen/a sam u tebe“ ili „Sviđaš mi se“, s tom razlikom da se ovaj izraz najčešće koristi kada je u pitanju osećanje koje je neuzvraćeno, kratko traje ili Vam se neko tek svideo. Ovo je idealno za one koji žele da priznaju nekome da im se on ili ona sviđa.