Moj život u Švajcarskoj u doba korone

Moj život u Švajcarskoj u doba korone

Moj život u Švajcarskoj u doba korone

Mnoge države su trenutno pogođene epidemijom koronavirusa, a u njima trenutno borave neki od naših kandidata. Konstantno održavamo komunikaciju sa njima, kako bismo se uverili da su zdravi i bezbedni, ali i da bismo videli kako provode vreme dok su u programu. Od njih saznajemo i informacije iz prve ruke o stanju u državama širom sveta, jer su upravo oni na licu mesta.

Kakva su iskustva Milene, učesnice programa Upoznaj Švajcarsku, pročitajte u nastavku:

Ukratko ću pokušati da opišem moje iskustvo sa Centrom za afirmaciju i razvoj i mojih godinu dana provedenih u Švajcarskoj, iako smatram da se to ne može rečima opisati i dočarati.

Prvenstveno bih želela da se zahvalim mojoj mentorki tokom programa, Dragani Kasipović, koja mi je od početka pomogala. Prvo oko kreiranja mog profila, a zatim i oko pronalaska idealne porodice za mene. Zahvaljujući njoj, ceo program je brže otpočeo od očekivanog.

Zatim i na tome što je brinula za mene tokom mog boravka tamo i što se uvek trudila da bude na raspolaganju, šta god da zatreba.

Zahvaljujući njoj i Centru sam provela jednu divnu godinu u Švajcarskoj i živela u jednoj predivnoj porodici.

Upoznala sam sve lepote Švajcarske, trudeći se da putujem što više u svoje slobodno vreme, naučila sam nemački jezik, na šta sam najponosnija. Upoznala sam novu kulturu i proširila svoje vidike i shvatanja.

Rad sa decom često je veliki izazov, ali takođe i jedno predivno iskustvo.

Deca su me brzo zavolela i veoma brzo sam istinski postala deo porodice. Držali smo se zajedno i u dobru i u zlu, kao prava porodica. Pod tim mislim na vladajući virus, sa kojim smo se susreli tokom ove godine, mogu reći da te okolnosti nisu bile najidealnije, ali smo se zajedno suočili sa tim i brinuli jedni o drugima, tako da sam se sa njima osećala zbrinuto, a takođe je i Dragana uvek bila tu da joj se obratim. To nije uspelo da pokvari moju godinu tamo i, uprkos tome, bilo mi je prelepo – trudila sam se da uživam u svakom danu i svakom trenutku tamo.

Koliko mi je stvarno bilo lepo, govori moja odluka da ostanem još godinu dana sa porodicom.

Svakome bih preporučila ovo iskustvo, jer je, jednom rečju, neprocenjivo.

Milena Mandić

Drago nam je što naši kandidati uspevaju da izvuku najbolje iz trenutne situacije i uporno pronalaze načine kako da nadograde sebe dok su u programu.

Ako si i ti zainteresovan za program kulturne razmene sa Švajcarskom, prijavi se na vreme, kako bi isplanirao svoj boravak. Detalje programa i uslove za učešće možeš pronaći klikom na dugme Saznaj više