Ništa me nije sprečilo da 2020. provedem u Španiji

Ništa me nije sprečilo da 2020. provedem u Španiji

Ništa me nije sprečilo da 2020. provedem u Španiji

Nakon prisustva na prezentaciji o kulturnim razmenama Tatjana se odlučila za svoju destinaciju – Španiju. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku: 

” Za program sam saznala sasvim slučajno, putem društvenih mreža dok sam listala početnu stranicu. Odmah me je privuklo da se raspitam više o tome. Nakon prezentacije i predivne ekipe koja je bila tu za sva pitanja i organizaciju, bila sam spremna i odlučna da se upustim u novi izazov. Odlučila sam se za program u Španiji jer je to zemlja kojom sam oduševljena još od malih nogu. Njihova kultura, istorija, muzika, jezik i naravno ljudi, uvek su mi izazivali veliku želju da saznam što više a to je,naravno, najbolji način da postaneš deo njihove zajednice.

Uprkos svetskoj pandemiji i haosu koji  je nažalost zadesio celu planetu, nije me sprečilo da nastavim sa programom i napokon dođem do svog odredišta, Majorke. Od prvog susreta sa porodicom, osećala sam se kao da se već poznajemo, učinili su zaista sve da se osećam sigurno i opušteno.  Radim sa devojčicom od sedam godina, učim je engleski spontano, nekada kroz igru a nekada i kroz neki ozbljiniji rad za koji je ona uvek spremna.  Roditelji  su super  fleksibilni što se tiče vremena i uvek se sve lepo dogovorimo i organizujemo. Uključuju me u sve svoje aktivnosti i druženja, pomogli su mi da se snađem i obiđem skoro celo ostrvo.  Otputovali smo u avgustu  u Galiciju kod njihove rodbine gde sam čak proslavila rođendan, što je prošlo kao veliko iznenađenje od njih za mene.

Smeštena sam u mirnom delu, selu koje je se zove Vilafranca. Pravo malo špansko selo koje je prepuno pozitivne energije, dobre zabave, predivnih i prijatnih meštana sa kojima možete svakodnevno da ćaskate, pitate za pomoć,…čine da se zaista osećate prijatno u njihovoj okolini. Upoznala sam mnogo novih ljudi sa kojima ću definitivno ostati u kontaktu i koje ću vrlo rado ugostiti. Ostatak  vremena provešću u obilaženju ostrva, otići ću na kratak izlet do Ibice, uživati u hrani, muzici i predivnoj energiji koju ova zemlja pruža.  Kada se ovo sve završi, definitivno ću nastaviti saradnju sa Centrom i ponovo  otputovati sa njima na neku novu destinaciju. “

U toku su rezervacije mesta za učešće u programu za jesen i zimu 2020. kao i proleće i leto 2021. godine. Prijave su otvorene do popunjavanja dostupnih mesta.
Mogu da se prijave građani svih država regiona SRB, BiH, RH, SLO i CG, a ukoliko želite da posetite neku od 11 zemalja tokom 2020/21 SAZNAJTE VIŠE