Nisam se osjećala kao stranac već stvarno kao dio porodice

Nisam se osjećala kao stranac već stvarno kao dio porodice

Nisam se osjećala kao stranac već stvarno kao dio porodice

Iz Šangaja nam se javila Sofija koja se uskoro vraća kući, a kako se ona provela pročitajte u nastavku: 

Kina me zaista oduševila zbog kulture, arhitekture i ljudi. Šangaj je jedan od najljepših gradova koje sam ikad posjetila. U svakom dijelu grada ima nešto da se vidi i obiđe. Mnogo su mi se dopali njihovi budistički hramovi kao i stari gradovi na vodi koji liče na Veneciju. Kinezi su veoma ljubazni i ne propuštaju priliku da priđu strancima kako bi na taj način vježbali i usavršavali engleski. Dešavalo mi se čak da me ljudi slučajno zaustave na ulici i žele da se slikaju sa mnom ili samo razgovarju. To su mi uvijek bile veoma smiješne situacije jer mi se to prije nikad nije desilo.

Kineska hrana je raznovrsna i dopalo mi se mnogo toga ali sam neke stvari i izbjegavala kao na primjer pileće noge i jezik od patke.

Porodica u kojoj sam boravila je bila jako ljubazna i uvijek su se lijepo odnosili prema meni. Nisam se osjećala kao stranac već stvarno kao dio porodice. Djeca su predivna. Brinula sam o djevojčici od 10 godina i dječaku od 5 godina. Super smo se slagali i nije bilo problema sa njima, lijepo su vaspitani i poslušni. Roditelji u Kini šalju svoju djecu na svakakve aktivnosti kao što su časovi klavira, jahanje, ples, pjevanje, šah, crtanje i slikanje i veoma im je bitno da djeca što bolje savladaju engleski jezik tako da preko vikenda idu uvijek u školu engleskog. 

Bilo je stvarno super iskustvo i svakako planiram opet da dođem u Kinu i obiđem još drugih mjesta.”

Ako i ti želiš da saznaš kako lako posjetiti Kinu PRIJAVI SE