Prilika koja se ne propušta

Prilika koja se ne propušta

Prilika koja se ne propušta

Iz Španije nam se javlja učesnica programa kulturne razmjene, Mina. Kakvi su njeni utisci o programu, pročitajte u nastavku:

“Kako sam imala veliku želju da upoznam Španiju, odlučila sam da se prijavim za projekat “Upoznaj Španiju” i nisam pogrešila. Ovo je posebno iskustvo! Nakon tri nedelje boravka u ovoj predivnoj zemlji, mogu slobodno da kažem da se osećam kao kod kuće. Zašto? Zato što su Španci izuzetno gostoprimljivi, druželjubivi, otvoreni i srdačni… Porodica sa kojom živim je uradila sve da se osećam kao kod kuće i uživam sav komfor. Hrana je fantasična, dok arhitektura ostavlja bez daha. Jedno je sasvim sigurno, Španci znaju kako da uživaju u životu. 

Živim u Valdemoru, zajedno sa 75 hiljada ljudi, u mestu koje je udaljeno oko 30km od Madrida. Mogla sam samo da sanjam kako izgovaram ovu rečenicu, međutim zahvaljujući odlučnosti, hrabrosti i spremnosti da napravim veliku promenu u životu, ali i saradnji sa Centrom za afirmaciju i razvoj, ona je sada stvarnost. 

Do sada sam uživala u obilascima Segovije, La Granje, Getafea i Toleda, koji je jedinstven i u koji se zaljubiš na prvi pogled, kao i manjih okolnih mesta poput Ćinćona i Grinjona, koji imaju svašta da ponude. 

Provesti leto u Španiji, uživati u njenoj kulturi, tradiciji, gastronomiji i arhitekturi za mene predstavlja ostvarenje sna, ali i iskorištenu priliku”

Ako želite i Vi da uživate u ljepotama Španije, prijavite se klikom na dugme OVDE