Izađite iz zone komfora!

Izađite iz zone komfora!

Izađite iz zone komfora!

Iz Sevilje nam svoje utiske šalje Diana, učesnica programa kulturne razmjene sa Španijom. Pročitajte kako ona provodi svoje ljeto:

“Iako svi mi volimo svoju zonu komfora i uvek nam je teško da iz nje izađemo, nekad je to upravo ono što nam treba kako bismo bili srećniji. Da bih upoznala novu kulturu, nove ljude i obišla zemlju u kojoj do sada nisam bila, rešila sam da se prijavim na program kulturne razmene sa Španijom.

Pre svega, imala sam veliku želju za promenom i za sticanjem novih iskustava, a to je upravo ono što vam je potrebno kada krenete u ovakvu avanturu. Dakle, nekoliko meseci slobodnog vremena, spremnost na prihvatanje novog načina života i otvorenost za upoznavanje drugačijih običaja i ljudi.

Naime, moje putovanje u avanturu se upravo realizuje u jednom od najlepših delova Španije, a to je jug ove prelepe zemlje. Trenutno se nalazim u Sevilji, prelepom gradu, koji možete iznova i iznova da posećujete, a svaki sledeći put kada dođete videćete nešto novo, jer ga je gotovo nemoguće obići. Mnogo ulica, mnogo divnih trgova, arhitektura koja oduzima dah i prema svega ovo je grad koji odiše španskom kulturom više nego bilo koji drugi grad u Španiji. 

Moje lično iskustvo se pokazalo ovako: prve nedelje sam bila potpuno ushićena i danima sam šetala i upoznavala grad. Potom sam imala jedan period adaptacije – postalo mi je jasno da treba ovde da provedem 3 meseca, u kući nepoznatih ljudi i uz obaveze koje su mi bile pomalo strane, s obzirom da do sada nisam imala prilike da provodim toliko vremena sa decom. Ipak, porodica u koju sam došla je vrlo otvorena i od početka se trudila da mi olakša boravak ovde.

Par nedelja po dolasku u Sevilju je bio moj rođendan i proslavili smo ga u omanjem mestu na plaži, gde porodica u kojoj sam smeštena ima vikendicu. Osim ovog jednodnevnog izleta, tj žurke povodom rođendana, dobila sam i poklon, što je za mene bilo prilično neočekivano i bila sam baš pozitivno iznenađena.

Ono što je jako bitno kada se nađete u sred ove avanture, jesta da što pre stupite u kontakt sa drugim devojkama iz programa, kako bi ste se što pre adaptirali, provodili svoje slobodno vreme sa svojim vršnjacima radeći nešto što vama prija i što vas ispunjava. Ja lično sam u početku volela sama da šetam i obilazim grad, ali to ubrzo dosadi te je prilično bitno da imate poznanike svojih godina sa kojima ćete provoditi slobodno vreme. Ja sam imala tu sreću da sam igrom slučaja upoznala vec 4 devojke iz raznih zemalja sa kojima sam stalno u kontaktu.

Sve u svemu, ovih mesec i po dana u Španiji su za mene pozitivna novina u životu, i očekujem da će do kraja mog boravka biti sve zanimljivije 🙂 ”

I Vi želite da posjetite prelijepu Španiju? Prijavite se klikom na dugme OVDE