Ljeto na egzotičnoj Majorci

Ljeto na egzotičnoj Majorci

Ljeto na egzotičnoj Majorci

Milica je imala priliku da boravi na Majorci oko 2 mjeseca a kako je sve izgledalo pročitajte u nastavku.

Odakle početi, kako staviti čitav jedan mali svijet u par rečenica…Moja španska priča počela je od želje da odem iz BiH. Postala mi je pretijesna, depresivna. Izbor na mjesto pao je sasvim slučajno, htjela sam nešto egzotično, a Španija, a još ostrvo, nije zvučalo loše. Priprema dokumentacije i odabir porodice uzme nekih 2 mjeseca. To je vrijeme kada treba da razmišljamo kakav stil života želimo, koja porodica bi bila najbolja za nas. Kada sam to sve prošla, došlo je vrijeme za pakovanje i odlazak.

Kao i svaki početak, nije bilo lako. Tu počinje naše mijenjanje, mijenjanje nekih navika, poštovanje tuđeg prostora, vremena. Sa djecom treba takođe neko vrijeme da se naviknu na tebe, da te upoznaju, posebno ako ne znaš njihov maternji jezik, što je bio moj slučaj. Ali sve se to nekako prebrodi, sa mišlju da imaš priliku da budeš na takvom mjestu. Tokom tog vremena imaš dovoljno prostora za sebe, ja sam često išla na plažu, obilazila nova mjesta svaki vikend, upoznavala druge djevojke iz raznih zemalja. Imala sam osjećaj da upoznajem čitav svijet sa jednog mjesta. Sa vremenom pronađeš dobre prijatelje, ljude koji su vam najsličniji, a ako ste  srećnik, možda pronađete i momka. Haha. Na kraju imate upakovanu divnu priču, sa hepi endom. Poslije toga dolazi težina odlaska, rastanka, ali i to se preživi. I na kraju dobiješ još jednu porodicu, koju ćeš pamtiti za čitav život, i mnoge dobre prijatelje.

Još mnogo toga nisam vam mogla prenijeti kroz ovo malo pismo, ali još bolje, imaćete priliku da doživite svoju priču. Toplo preporučujem ovo iskustvo i Centar za afirmaciju i razvoj, na neki način promjeniće vam život, a imaćete nekog ko vas čitavo vrijeme vodi kroz ovaj proces, i tu je ako vam zatreba pomoć.
“Budi prestrašen, ali ipak to uradi”, je citat kojim se treba voditi. Hvala svima na ovom divnom putovanju.
Želite učestvovati u kulturnoj razmjeni sa Španijom? Prijavite se OVDJE