Put u Španiju? -jedna od najboljih odluka u životu

Put u Španiju? -jedna od najboljih odluka u životu

Put u Španiju? -jedna od najboljih odluka u životu

Jelena je odlučila da nakon završenog fakulteta upozna državu koja ju je oduvijek privlačila ali nije imala prilike da boravi u njoj duži vremenski period.
Nakon prijave i završene dokumentacije došao je period kada je otputovala u Španiju. Svoje iskustvo vam prenosi u nastavku. 

Za program kulturne razmjene znam odavno i čitala sam razna iskustva da bi se na kraju odlučila i sama da se prijavim i ovo je definitivno jedna od najboljih odluka u mom životu… Trenutno sam u Španiji i ne mogu da vjerujem da mi je ostalo još samo mjesec dana a kao da sam juče došla…Ovo je bila ljubav na prvi pogled, ova zemlja će da vas očara, jezik, kultura, ljudi i sva ta energija kojom zrače se ne može opisati,to se jednostavno mora doživjeti. 

Moja porodica je divna, prihvatili su me kao da me poznaju cijeli život i odmah sam se osjetila kao član porodice što je na kraju i suština svega ovoga, da se uklopiš u svoje novo okruženje. Ja sam dobila tri dječaka (četrnaest, dvanaest i pet godina ) i s obzirom da oni znaju engleski (mlađi ne ali razumije dosta) sve mi je mnogo lakše. Djeca ko djeca znaju i da budu nestašni ali malo više razumjevanja i sve je super. Porodica je naravno uvjek tu da ti pruži pomoć ili da savjet ako imaš nekih nedoumica. Slobodno vrijeme maksimalno koristim da putujem, upoznala sam dosta djevojaka pa zajedno uvjek organizujemo razne aktivnosti tako da mjesta za dosadu nema.  Ovo ja za mene jedno divno iskustvo i moja velika preporuka i za agenciju Centar za afirmaciju i razvoj a i za ovaj program. 

Želiš da upoznaš Španiju i ti ? – PRIJAVI SE