Otkrivanje samog sebe kroz druge kulture – kulturna razmena u Americi

Otkrivanje samog sebe kroz druge kulture – kulturna razmena u Americi

Otkrivanje samog sebe kroz druge kulture – kulturna razmena u Americi

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Emanuela, javlja nam se iz mesta Duluth, lučkom gradu na jezeru Superior u Minesoti, gde će boraviti narednih godinu dana. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku.

Osjećam se sigurno od samog početka programa. Porodica kod koje boravim i ljudi koji me navigiraju su pouzdani, uvijek krajnje ljubazni i dostupni. Živim u odličnim uslovima u prelijepom mjestu koje se nalazi na obali površinom najvećeg jezera na svijetu, Lake Superior. Sama država ima deset hiljada jezera, po čemu je i poznata.

U slobodno vrijeme bavim se raznim aktivnostima. Ice skating, snowboarding, hiking, mountain biking, roller skating ili se nađem sa prijateljicama da zajedno kuvamo. Često znam izaći i na neku svirku uživo, otići u pozorište, na koncert ili se jednostavno počastiti čokoladom u lokalnoj tvornici čokolade.

Najljepši utisak ostavlja nenadmašiva priroda. Kada razmišljamo o SAD-u, najčešće asocijacije su nam visoka tehnologija, urbana kultura, veliki prometni čvorovi i moderne arhitektonske konstrukcije; međutim, ono što je mene fasciniralo je netaknuta priroda i nebrojeni idilični predjeli kojima čovjek može samo da se divi.

Budućim kandidatima poručuje:

U dobrim ste rukama. Budite odvažni i hrabri. Ne dozvolite da skepticizam ili nedostatak podrške budu razlozi propuštanja jedne ovakve avanture. Ovo iskustvo će vam definitivno otkriti nove aspekte vlastitiog identiteta i svijeta oko vas.

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE