Idealna prilika da upoznate nove kulture – kulturna razmena u Španiji

Idealna prilika da upoznate nove kulture – kulturna razmena u Španiji

Idealna prilika da upoznate nove kulture – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Sandra, javlja nam se iz Tres Kantosa, poznatog kao jednim od najzelenijih gradova Španije, nadomak prelepog Madrida. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku.

Prvi utisci su svakako veliko uzbuđenje oko dolaska. Prvih nedelju-dve bilo je malo teško navići se na novu sredinu, na upotrebu samo drugog jezika, usamljenost, ali sada je sve već lakše. U gradu, prevozu, se već odlično snalazim, pa se ne osećam više kao ‘stranac’.

Porodica me je super prihvatila, i super se slažemo. Trudimo se da jedni drugima izlazimo u susret kada nešto iskrsne. Svakako, neobično je živeti u tuđem domu, ali ne mogu reći da se osećam kao totalni stranac. Prelepo je deliti svoja znanja i običaje sa porodicom i drugim ljudima ovde. Takođe, pričati im razne priče deci o Srbiji i o mom detinjstvu.

U prvih mesec dana sam pokušala da upoznam što više ljudi, obilazim okolna mesta, otkrivam dobra mesta sa lokalnom hranom. Posetila sam nekoliko muzeja, i bila na radionici pelle i sangrije.  Najviše mi se dopalo to što sam sebi otvorila neki novi pogled na svet i na ljude, i što učim neke važne životne lekcije.

Budućim kandidatima poručuje:

Preporučila bih budućim kanditatima da se pripreme na jako turbulentan period tokom boravka u novoj zemlji, pomešane emocije, i da krenu otvorenog uma za prihvatanje nove kulture i prijatelja! Definitivno mislim da je nešto što svaka mlada osoba treba da iskusi. Da teraju sebe, čak i kada se osećaju usamljeno, da upoznaju druge mlade ljude u slobodno vreme. Iskoristite svoj dolazak najbolje moguće!

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE