Jedno od najboljih životnih iskustava – kulturna razmena u Americi

Jedno od najboljih životnih iskustava – kulturna razmena u Americi

Jedno od najboljih životnih iskustava – kulturna razmena u Americi

Naša učesnica programa kulturne razmene sa SAD-om, Valentina, javlja nam se iz mesta Snoqualmie, nadomak Sijetla, gde će boraviti narednih godinu dana. Čitajte više o njenom iskustvu u nastavku.

Ovo je idealan program za one koji žele da izađu iz svoje zone komfora i provedu određeno vrijeme u drugačijoj atmosferi sa novom kulturom. SAD nudi puno mogućnosti za razvoj, zabavu, ali i za ono najvažnije – učenje. Ja najviše učim od djece, kojih ima četvero, u gradu Snoqualmie, koji se nalazi nedaleko od Seattla.

Ovo je grad prirode, što meni jako odgovara. Pomogao mi je da shvatim da su priče o nezdravom američkom životu veoma subjektivne i dosta preuveličane. Život u Americi može biti jako kvalitetan,  ako znate i želite voditi računa o sebi, a ljubazni i susretljivi ljudi će vam dosta pomoći na tom putu.

Slobodno vrijeme provodim u prirodi sa psom, ali često u šopingu, koji pruža mnogo toga za jako niske cijene. Naravno, najvažnija stvar je obilaženje grada i ostalih država. Sva moja očekivanja su ispunjena, a za neke stvari sam više nego pozitivno iznenađena. Volim što imam osjećaj kao da živim sama, ali imam i ljude oko sebe.

Budućim kandidatima poručuje:

Prijavite se i probajte. Ovo iskustvo vas uči više nego bilo koja škola ili knjiga. Budite otvoreni za nova poznanstva i nove kulture. Budite samouvjereni i vjerujte da je obilazak grada i države, a pogotovo SAD u solo izdanju, nešto najbolje što se može desiti vašem mentalnom, ali i fizičkom zdravlju.

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE