Najbolje stvari se dešavaju van zone komfora – kulturna razmena u Španiji

Najbolje stvari se dešavaju van zone komfora – kulturna razmena u Španiji

Najbolje stvari se dešavaju van zone komfora – kulturna razmena u Španiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Isidora, piše nam iz Tres Cantosa, nadomak prelepog Madrida. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Ovo iskustvo mi je pružilo jedinstvenu priliku da iskusim Španiju iz prve ruke i budem deo njene bogate kulture. Provela sam skoro tri meseca u gradu pored Madrida i uspela da ga upoznam iz različitih uglova.

Prvi utisci su bili odlični, porodica sa kojom sam živela me je lepo dočekala i srdačno primila u svoj dom. Bilo mi je obezbeđeno sve što je potrebno i ničega mi nije manjkalo. Sa decom sam ostvarila blisku konekciju i lepo smo se družili ova tri meseca. Delili smo naše sličnosti i razlike i uživali učeći jedni od drugih. 

Madrid me je oduševio i ostavio ogroman utisak na mene. Njegovi brojni muzeji, prelepi parkovi i arhitektura koja ostavlja bez daha su samo neke od stvari koje su me oduševile i koje ću zauvek pamtiti. Madrid me je oduševio i pružio mi mnoge mogućnosti. 

Pored divnog Madrida posetila sam i Toledo i Segoviju, gradiće koji su udaljeni samo sat vremena vožnje od prestonice, veoma unikatni i sa posebnim šarmom. Imala sam i više nego dovoljno opcija za različite aktivnosti kojima bih ispunila svoje slobodno vreme.

Zaista postoji ponešto za svakoga, od ljubitelja umetnosti, do sportskih navijača i avanturista. Najviše mi se dopala mogućnost da putujem, istražujem i iskusim nove stvari, budem deo nove kulture i novog načina života. Iz ovog iskustva sam ponela mnoge divne uspomene i naučila nove stvari. 

Budućim kandidatima poručuje:

Preporučila bih svakoj osobi da se osmeli na nove avanture i izlaženje iz svoje zone komfora, jer će jedino tako uspeti da raste i razvija se.  Najbolje stvari se dešavaju upravo tako, van zone komfora.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE