Upoznajte sebe u potpuno novom okruženju – kulturna razmena u Italiji

Upoznajte sebe u potpuno novom okruženju – kulturna razmena u Italiji

Upoznajte sebe u potpuno novom okruženju – kulturna razmena u Italiji

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Marija, piše nam iz Bergama, sa pogledom na ravnice Lombardije. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Kao neko ko je od srednje škole želeo da jedan deo svog života provede u Italiji, mogu reći da sam presrećna što se to i ostvarilo! Od prvog dana se osećam kao deo porodice, kao da sam kod svoje kuće, a mislim da bolje od toga ne može!

Utisci su veoma pozitivni! Porodica je jako prijatna i otvoreni su za svaki dogovor. U slobodno vreme gledam da otputujem negde. Za sad sam obišla Bergamo, Milano i dva grada na jezeru Komo – Varenu i Belađo.

Posebno mi se sviđa to što kroz ovaj program zaista upoznaješ kulturu zemlje u kojoj si – njihove navike, običaje, pogled na svet. Ako ste se pitali da li je zabluda da Italijani piju kapućino samo pre podne – nije, i da li je istina da je čak i sama pomisao stavljanja kečapa na pizzu ravna državnom zločinu – jeste. 😄

Iako sam tu nepunih mesec dana, Italija me oduševljava iznova i iznova. Njihov duh je nešto što treba osetiti, njihovi gradovi nešto što treba doživeti, a kultura nešto sa čim se treba saživeti. Najviše mi se dopalo što kroz ovaj program zaista upoznaješ kulturu zemlje u kojoj boraviš.

Budućim kandidatima poručuje:

Ovaj program bih preporučila svakome ko razmišlja o odlasku u stranu zemlju, a u dvojbi je da li to uraditi. Centar stoji na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice, a iskustvo poput ovog nemerljivo je sa bilo čim. ☺ Ovo je, po mom mišljenju, jedno životno iskustvo. Pomaže ti da bolje spoznaš sebe i da se izgradiš kao celovitija ličnost.

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE