Najstarija nemačka turistička cesta za savršen road trip i uspon na najviši vrh

Najstarija nemačka turistička cesta za savršen road trip i uspon na najviši vrh

Najstarija nemačka turistička cesta za savršen road trip i uspon na najviši vrh

Nemačka alpska cesta koja prati Alpe i granicu s Austrijom od zapada prema istoku i u vijugavoj crti povezuje Lindau i Berchtesgaden obećava vam jedno od najslikovitijih cestovnih putovanja u Njemačkoj.

Nemačka nudi mnogo prekrasnih ruta za putovanje cestom. Od onih tematskih, koje povezuju dvorce, velike gradove ili motive iz bajki, do one koja prolazi kroz sve savezne države i duga je gotovo 5500 kilometara.

Ljubiteljima planina i svima koji žele pobeći od grada, gužve i smoga, svideće se nemačka alpska cesta koja prati Alpe i granicu s Austrijom od zapada prema istoku i u vijugavoj crti povezuje Lindau i Berchtesgaden, te koja vam obećava jedno od najslikovitijih cestovnih putovanja u Nemačkoj. Ukupna dužina te ceste je 484 kilometra i možete je preći u desetak sati vožnje, ali stvarno bi bila šteta da joj ne poklonite više vremena.

Ako odvojite sedam ili deset dana, moći ćete istražiti šarmantne gradove i dvorce, upijati savršene slike alpskih livada i jezera, uživati u planinskim cestama – polako.

Deutsche Alpenstrasse najstarija je turistička ruta u Nemačkoj. Počinje na Bodenskom jezeru (Bodensee) i kroz divan bavarski krajolik stiže do jezera Köningssee, a naravno, možete je obići i u obrnutom smeru. Planirajte dovoljno vremena za odmor, planinarenje, piknike uz pogled kao s razglednice i bavarske gastrospecijalitete u velikim količinama.

Cesta prolazi kroz regije Allgäu Bodensee, Allgäu Gipfelwelten, Allgäu Schlosspark, regiju Zugspitz Region, Tölzer Land, Alpenregion Tegernsee Schliersee, Chiemsee-Alpenland, Chiemgau i regiju Berchtesgaden.

Posjetite spektakularne slapove Scheidegg u klancu Rohrach i jezero Grosser Alpsee. Uzmite  dovoljno vremena za fotografisanje na prevoju Oberjoch, koji je sa svojih 106 zavoja jedan od najuzbudljivijih delova te rute. Posjetite dvorce Neuschwanstein i Hohenschwangau ili Muzej bavarskih kraljeva i okupajte se u jezerima Weissensee, Hopfensee i Forggensee.

Za pravu avanturu popnite se na Zugspitze, vrh najviše planine u Nemačkoj. Fantastični pogledi čekaju vas na prevoju Kesselberg i kod rezervoara Sylvenstein, a mjesta Rottach-Egern, Tegernsee, Schliersee i Bayrischzell poznata su po bavarskom gostoprimstvu i ukusnoj lokalnoj hrani.

Nemačka alpska cesta čuva najbolje za kraj – prelaz preko 868 metara visokog prevoja Schwarzbachwacht, s kojega se otvara pogled na Berchtesgadenske Alpe i Königssee, koje mnogi smatraju najljepšim jezerom u Nemačkoj.

Preuzeto sa: punkufer.hr