Februar, a ja uživam u suncu na trgu Palerma!

Februar, a ja uživam u suncu na trgu Palerma!

Februar, a ja uživam u suncu na trgu Palerma!

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Iva, piše nam iz Palerma gde boravi već skoro mesec dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Smatram da je program odlicno osmisljen. Imam dovoljno vremena i za ucenje i za druzenje i odmaranje, a pritom radim. Verujem da mi se posrecilo sa gradom, jer zivim u Palermu u samom centru, pesackoj zoni u gradu. Imam prelep pogled sa terase i veoma sam blizu mora sto je za mene veoma vazno. Porodica je veoma fina, ja sam im vec 6 au pair po redu tako da su poprilicno ispraksani i odmah su me u sve uputili. naravno, nikad u zivotu nije sve idealno, ali verujem da cu ja uspeti maksimalno da iskoristim sve prednosti ovog programa.

Najvise su mi se dopali sicilijanski predeli u kojima mogu da uzivam dok vozim bicikl. Sam grad je lep, ali ono sto je narocito su sumarci van grada pored kojih prolazi biciklisticka staza i pogled na otvoreno more. Takodje veoma mi se dopada hrana koju grad nudi, posto je Palermo poznat po ulicnoj hrani. Takodje mi se svidja sto sam izabrala ovaj period da otputujem, pa umesto da sam u Novom Sadu gde je trenutno hladno, kisovito i pada sneg, ja uzivam na suncu u majici na kratke rukave.

U svoje slobodno vreme setam gradom, citam knjigu uz more, pijem kafu na njapoznatijem trgu u Palermu. Cesto vozim bicikl do obliznjeg mesta Mondelo koje ima plazu i gde je prelepo. Uglavnom se trudim da vreme provodim napolju i uzivam na februarskom suncu.

Budućim kandidatima poručuje:

Ovo predivna prilika da se otputuje i da se za malo novca obidje neko mesto i bolje upozna kultura Italije. Svakako da bih preporucila svakome ko zeli da pokusa, ali bih podvukla da je od kljucne vaznosti da u ovom programu ucestvuju prilagodljivi ljudi I koji znaju da brinu o sebi.

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE