Februar, a ja uživam u suncu na trgu Palerma!

Februar, a ja uživam u suncu na trgu Palerma!

Februar, a ja uživam u suncu na trgu Palerma!

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Italijom, Iva, piše nam iz Palerma gde boravi već skoro mesec dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Smatram da je program odlično osmišljen. Imam dovoljno vremena i za učenje i za druženje i odmaranje, a pritom radim. Verujem da mi se posrećilo sa gradom, jer živim u Palermu u samom centru, pešačkoj zoni u gradu. Imam prelep pogled sa terase i veoma sam blizu mora, što je za mene veoma važno. Porodica je veoma fina, ja sam im već 6 Au Pair po redu, tako da su poprilično ispraksani i odmah su me u sve uputili. Naravno, nikad u životu nije sve idealno, ali verujem da ću ja uspeti maksimalno da iskoristim sve prednosti ovog programa.

Najviše su mi se dopali sicilijanski predeli u kojima mogu da uzivam dok vozim bicikl. Sam grad je lep, ali ono sto je naročito su šumarci van grada pored kojih prolazi biciklistička staza i pogled na otvoreno more. Takođe, veoma mi se dopada hrana koju grad nudi, pošto je Palermo poznat po uličnoj hrani. Sviđa mi se i što sam izabrala ovaj period da otputujem, pa umesto da sam u Novom Sadu gde je trenutno hladno, kišovito i pada sneg, ja uživam na suncu u majici na kratke rukave.

U svoje slobodno vreme šetam gradom, čitam knjigu uz more, pijem kafu na najpoznatijem trgu u Palermu. Često vozim bicikl do obližnjeg mesta Mondelo, koje ima plažu i gde je prelepo. Uglavnom se trudim da vreme provodim napolju i uživam na februarskom suncu.

Budućim kandidatima poručuje:

Ovo je predivna prilika da se otputuje, da se za malo novca obiđe neko mesto i bolje upozna kultura Italije. Svakako da bih preporučila svakome ko želi da pokuša, ali bih podvukla da je od ključne važnosti da u ovom programu učestvuju prilagodljivi ljudi i oni koji znaju da brinu o sebi.

Ukoliko i ti želiš u Italiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE