Nemačka – zemlja puna prilika i opcija

Nemačka – zemlja puna prilika i opcija

Nemačka – zemlja puna prilika i opcija

Maida je provela nekoliko meseci u Menhengladbahu, u blizini Diseldorfa. Opisala ga je kao  kao divan gradić sa bogatom istorijom i mnogo stranaca u kojem je brzo stekla nove prijatelje. U toku programa je naišla na određene nesuglasice sa porodicom u kojoj je boravila, ali je brzo uspela da pronađe novu i sada ima priliku da upozna novi grad i nove ljude, njeno iskustvo možete pročitati u nastavku teksta.

Sa drugom porodicom sam brzo pronašla zajednički jezik. Uklopila sam se u njihovu strukturu i tempo u roku od samo par sati. S obzirom na to da je zima i živimo malo dalje od grada, još nisam imala priliku da upoznam nove ljude i razgledam grad u koji sam se doselila, kao i gradove pored njega. Svoje slobodno vrijeme provodim kao i prije dolaska u program. Bavim se svojim hobijima, izlazim sa prijateljima ili učim jezik.  Ovo je zemlja puna prilika i opcija, tako da ćete veoma lako naći nešto što vama odgovara.

Po dolasku u Njemačku imala sam priliku da upoznam, ne samo domaćine, već i mnogo ljudi iz drugih zemalja s različitim kulturama. Također, imam priliku da posetim velike gradove, ali i one male zanimljive, koje, da nisam u ovom programu, vjerovatno nikada ne bih ni posjetila.

Ono što želim poručiti onima koji razmišljaju o ovom programu jeste da se sigurno neće pokajati. Ono što je važno jeste da obavite detaljan razgovor s potencijalnim porodicama, da budete iskreni i otvoreni o tome što očekujete od njih i ono što oni očekuju od vas. Uvijek postoji mogućnost da stvarnost bude drugačija od onog što vam budu obećavali, međutim, iz ličnog iskustva vam mogu reći da se u tim situacijama definitivno možete osloniti na agenciju. Također preporučujem da pokušate upoznati nove ljude, možda je za početak bolje da nađete nekog ko je također “stranac”, nekog sa sličnim ili istim iskustvom i u sličnoj poziciji, jer će vam to pomoći da se lakše naviknete na novu sredinu. Mogla bih danima pisati o detaljima ali, ukratko, ukoliko volite djecu i otvoreni ste za nova iskustva i saradnju, ovaj program je savršen za vas.

Ukoliko ste i vi zainteresovani za Nemačku preostaje vam da kliknete  Saznaj više