Španci – drugačiji, opušteni, znaju da uživaju

Španci – drugačiji, opušteni, znaju da uživaju

Španci – drugačiji, opušteni, znaju da uživaju

Naša učesnica programa kulturne razmene sa Španijom, Natalija, nam se javlja iz Plaja de Palme, odmarališta na plaži koje se nalazi južno od centra Palma de Majorke, gde boravi već skoro mesec i po dana. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Porodica je stvarno fina prema meni, odmah su se postavili kao da sam njihov član. Ostala rodbina me je takođe super prihvatila i stalno me vode negde. Inače, živim sa babom i samohranim ocem, ali uglavnom sam sa bakom. Čuvam 3 dečaka, ali najveći fokus mi je na najmlađeg koji ima dve i po godine, s obzirom na to da je njemu nega najpotrebnija. Bila sam skeptična oko celog programa, i sve dok nisam otišla i upoznala porodicu, nisam znala šta me čeka. Generalno, celokupno vaše iskustvo zavisi prvenstveno od porodice i dece, sve ostalo je sporedno.

Mesto gde boravim je blizu Palma de Majorke, koja je stvarno prelepa. S obzirom da imam skoro više od mesec dana slobodnog vremena jer su deca kod majke, pokušavam maksimalno da iskoristim i vidim što više mesta. Španska kultura je dosta drugačija od naše, ljudi su drugačiji, opušteniji i znaju da uživaju. 😁

Mogu vam reći da dosta znači društvo, jer koliko god da ste samostalni, s društvom je zabavnije. Tako da topla preporuka su grupe na facebook-u jer ima dosta učesnika kulturne razmene iz drugih zemalja, čak i više nego sa Balkana, tako da uvek možete naći nekog.

Budućim kandidatima bih poručila da pre nego što se prijave samo dobro razmisle da li su spremni za ovakvo iskustvo. Ali svakako mislim da definitivno treba otići, videti i doživeti! Treba izaći iz zone komfora, jer nikad se ne zna šta život može da ti donese!

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš PRIJAVI SE