Dragulji Španije – Konil de la Frontera

Dragulji Španije – Konil de la Frontera

Dragulji Španije – Konil de la Frontera

Konil de la Frontera (Conil de la Frontera) pripada grupi belih gradova Andaluzije, budući da ga krasi veliki broj kuća fasade bele boje, građenih u tipičnom andaluzijskom stilu. Važi za popularno turističko mesto i letovalište jer leži na obalama Atlantskog okeana, gde leti broj stanovnika doseže 90.000 naspram regularnih 22.000 tokom godine. Pripada okrugu grada Kadisa i nalazi se na sunčanom jugu Španije, i poseduje 14 kilometara plaže sa kristalno čistom vodom i sitnim belim peskom. Za vas smo izdvojili neke od znamenitosti i zanimljivih stvari koje možete videti i iskusiti u ovom prelepom mestu.

  • Plaža de la Fontanilla – Ova izuzetna plaža, pored besprekorno čiste vode i sitnog belog peska, na kome se možete sunčati i opuštati, nudi i veliki broj zanimljivih aktivnosti, pout jahanja i paraglajdinga. Tu je i veliki broj barova na plaži, u Španji poznatijih kao chiringuitos. Ako volite da se kupate i uživate na suncu, ova plaža je odličan izbor, a posebno lep prizor je zalazak sunca, naročito uz špansku sangriu ili mojito.
  • Trg Španije – Plaza de España jedan je od glavnih trgova u Konilu i predstavlja glavno mesto okupljanja i sastanka, gde se može doživeti autentičan duh Andaluzije. Radnje, barovi i bezbroj uličica kojima možete lutati daju izuzetnu čar gradiću, a možete uživati i u tradicionalnim jelima u nekom od lokalnih restorana. Na samom trgu nalazi se i spomenik piscu, nobelovcu Žozeu Saramagu.
  • Park Atalaja – Parque de la Atalaya nalazi se nadomak mora, i prepozntljiv je po karakterističnim stablima bora koja rastu ukrivo, pod uticajem vetra Levante koji duva u određenim periodima tokom godine, naročito u morskim predelima. Ime nosi po starom tornju koji je nekada korišćen za nadgledanje brodova koji su pristajali, kao i kontrolu trgovine crvene tune koja se prodavala, a danas predstavlja mesto rekreacije i odmora, gde možete biti u prirodi i ujedno uživati u jednom od najlepših pogleda na more u Konilu.
  • Gusmanov Toranj – Torre de Gusman izgrađen je u XIV veku i predstavlja jedno od najistaknutijih obeležja ovog grada. Budući da je Konil de la Frontera na strateškoj poziciji, brodovi su ovde pristajali u luku po povratku iz Afrike, te je toranj služio kao osmatračnica obale, a takođe je služio kao ispomoć ribarima prilikom hvatanja tune. S tornja se pruža divan poged na obale Andaluzije, a ako se popnete na toranj u sumrak, moći ćete da uživate u spektakularnom zalasku.
  • Pijace i otvoreni bazari – Odlazak na pijacu jedan je od najboljih načina da bolje upoznate kulturu i duh meštana, jer nudi veliki broj proizvoda karakterističnih za podneblje, od hrane i domaćih proizvoda, do tradicionalnih ukrasa i odevnih predmeta. Ističe se i riblja pijaca, na kojoj se može naći veliki izbor morskih plodova koji su uvek sveži, budući da Konil važi i za mesto sa puno ribara.
  • Etnografski muzej – Museo de las raíces conileñas je muzej koji se bavi pre svega korenima i poreklom meštana, istorijom predaka i negovanjem kulturne baštine. U njemu su izloženi najrazličitiji predmeti, od grnčarije i pokućstva, preko mašina i oruđa koje su koristile zanatlije, sve do starih fotografija i kolekcija školjki i morskih fosila. Raznovrsna postavka muzeja obećava da će svako naći nešto interesantno, a ulaz je pritom besplatan – po volji možete priložiti donaciju za održavanje muzeja aktivnim.
  • Naučite da surfujete, jašete ili ronite- Veliki broj aktivnosti i kurseva koji se nude posetiocima omogućavaju vam da iskusite prirodu ovog predela na nešto drugačiji način – naučite da surfujete, jašete konja na plaži, pecate ili ronite. Takođe, ako ste ljubitelj nešto ekstremnijih sportova, tu je i paraglajding, koji će vam omogućiti da vidite ovo divno mesto iz nešto drugačije perspektive – iz vazduha.

Konil de la Frontera je jedno ljupko mesto na jugozapadu Španije, o kome više možete saznati na njihovom sajtu. Ukoliko ga budete posetili ne sumnjamo da će ostaviti divan utisak, a možete biti u prilici da to i uradite ukoliko se budete prijavili na naš program kulturne razmene sa Španijom i provedete do 12 meseci, uz plaćen smeštaj, hranu i dodatni džeparac.

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš OVDE