Prilika za master studije u Italiji i zaposlenje u Muzeju ratnog djetinjstva!

Prilika za master studije u Italiji i zaposlenje u Muzeju ratnog djetinjstva!

Prilika za master studije u Italiji i zaposlenje u Muzeju ratnog djetinjstva!

(Prijave do 14. 7. 2022) ‚‚Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja” napredni je dvogodišnji program koji uključuje učenje italijanskog jezika, pohađanje master studija na Univerzitetu u Sieni i zaposlenje u MRD (Sarajevo) na minimalno godinu dana.

Muzej ratnog djetinjstva šalje jednu mladu osobu iz BiH na potpuno plaćen magistarski studij na Univerzitetu Siena u Italiji (uključujući stipendiju za studije, smještaj, hranu, džeparac). Odlazak na studij dio je realizacije dvogodišnjeg projekta ‚‚Mediteran: granica mira, učenja i pomirenja” gdje po povratku u BiH, magistrica/magistar imaju garantovano zaposlenje s punom platom u trajanju od najmanje 12 mjeseci u MRD, kao i budžet za realizaciju vlastite aktivnosti/projekta.

Ako imate ispod 35 godina, završen dodiplomski studij, poznajete engleski jezik (a spremni ste učiti italijanski), i imate interes za područje izgradnje mira i pomirenja, ovo je sjajna prilika za vas.

Rok za prijave je 14. 7. 2022. godine, a prijavni obrazac i sve informacije dostupne su na linku🔗

Ovaj program, razvijen kroz saradnju italijanske nevladine organizacije Rondine Citadella della Pace i Italijanske biskupske konferencije (CEI), okuplja 12 mladih osoba iz zemalja Mediterana, a za cilj ima podsticanje ličnog i profesionalnog razvoja u multikulturalnom okruženju, te sticanje ključnih vještina i znanja iz oblasti izgradnje mira, odnosno razumijevanja i transformacije  konflikta.

Izvor: link.