Budite hrabri i upustite se u nešto novo!

Budite hrabri i upustite se u nešto novo!

Budite hrabri i upustite se u nešto novo!

Asja je provela dva i po meseca u Galiciji, prelepoj oblasti na severozapadu Španije. Više o njenom iskustvu pročitajte u nastavku. 

Program je odličan za sve koji žele da posjete određenu državu, putuju i steknu nezaboravno iskustvo. Porodica je bila super, a najvažnije je razgovarati o svemu. Moj početak nije bio lak, trebalo mi je određeno vrijeme da se naviknem na činjenicu da je porodica jako velika i da ne žive u gradu već 15ak minuta kolima. Proces adaptacije je nekom lakši nekom teži. Ja nisam odustala. Grad je jako lijep, međutim Galicija je poznata po tome da jako često pada kiša (obavezno pročitajte sve o mjestu u koje idete, da znate šta da očekujete)! 🙂

Slobodno vrijeme provodim ili u gradu sa porodicom, ili vikendom organizujem neko putovanje, preko sedmice sam uglavnom kod kuće.

Tokom dosadašnjeg učešća u programu najpozitivnije utiske na mene su ostavili dječak kojeg čuvam i njegova majka, putovanje sa porodicom, odlazak kod prijatelja u Sevilju, 5 djevojaka (takođe učesnice programa).

Dragi budući kandidati, prije svega želim da vam kažem da ste jako hrabri, svaki odlazak u nepoznato zahtjeva jako puno hrabrosti. Najvažnije u ovom programu je da se opustite, razgovarate o svemu sa porodicom, ukoliko vam nešto ne odgovara, bolje na početku mijenjati nego kasnije, i odmah kada dodjete, stupite u kontakt sa ostalim učesnicima programa koji su u blizini, to će vam jako puno značiti. Prije nego što dođete u zemlju koju ste odabrali, razgovarajte sa porodicom nekoliko puta, pokušajte koliko god možete da ih upoznate i saznate kakve su osobe i kakva su njihova očekivanja. Pripremite se na to da će sa djecom biti uspona i padova. Jedan dan će biti odličan, već sledeći može biti malko klimav. Sve je to normalno. Početak može i sigurno će biti najteži dio programa. Kasnije, kada se naviknete na porodicu, okruženje, jezik, grad… sve postaje mnogo lakše. I počinjete da uživate. Kao što sam rekla, moj početak (prve 3/4 sedmice) bile su poprilično teške, jer se nisam dobro razumjela sa porodicom i nisam u početku shvatila kakva je situacija. Nekoliko puta sam bila na ivici da podjem kući, ali nakon razgovora sa agencijom i sa host majkom, bude bolje. Uvijek morate da kažete ukoliko vam nešto ne odgovara. Vi ste još jedan član porodice i vaše potrebe su jako važne. Sada kada je gotovo, mogu reći da je sve ukupno, svih 70 dana koliko sam bila ovdje, jedno zaista nezaboravno iskustvo. Želim vam da uživate i da period koji ste odabrali provedete što je najbolje moguće! 🙂

Ukoliko i ti želiš u Španiju, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE