Javni poziv Jericho Fondacije za dodjelu stipendija studentima I i II godine studija za ak. 2022/23. godinu

Javni poziv Jericho Fondacije za dodjelu stipendija studentima I i II godine studija za ak. 2022/23. godinu

Javni poziv Jericho Fondacije za dodjelu stipendija studentima I i II godine studija za ak. 2022/23. godinu

Za studente koji su posvećeni kreiranju jedinstva u  multikulturalnom društvu, i imaju san o boljoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu

Mi vjerujemo da je obrazovanje jedno od glavnih stavki ka boljem kvalitetu života u Bosni i Hercegovini. Naš pristup je holistički, težimo ka inkluziji i različitosti. Postani dio Jericho porodice i budi uspješan/na u visokom obrazovanju. Jericho stipendija proviđa školarinu, knjige, prevoz, smještaj, troškove kursa engleskog jezika, seminare obuke i emocionalnu podršku. Iznosi stipendija temelje se na individualnim potrebama i podložni su raspoloživosti sredstava. Molimo da pažljivo pročitate svako pitanje i odgovorite na njih potpuno. Obrasci sa praznim, nepotpunim i kratkim odgovorima neće se uzeti u obzir za upis u program.

ZAHTJEVI

  • Pohađanje Univerziteta u Bosni i Hercegovini. Kandidati moraju pohađati ili planirati da  pohađaju jedan od sljedećih Univerziteta: Univerzitet u Sarajevu, Univerzitet u  Zenici, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet ‚‚Džemal Bijedić”, Univerzitet u  Tuzli ili Univerzitet u Banjoj Luci. Zahtjev za podršku na drugim Univerzitetima će biti odbijen.
  • Upisujete 1. ili 2. godinu na Univerzitetu ili ste mlađi od 21. godinu. Ako upisujete 2. godinu na Univerzitetu, uslov za stipendiju su položeni svi ispiti iz 1. godine u junsko/julskom roku, 2022. godine.
  • Stipendije se dodjeljuju na osnovu finansijskih potreba i akademskog uspjeha. 
  • Ohrabrujemo sve studente  da se prijave, ali preferiramo studente u rastućim područjima kao što su bilo koja tehnička ili prirodna nauka-matematika, fizika, hemija, bilogija, inžinjering, proizvodnja, informacijska tehnologija, ili slično područje studija.
  • Poželjno je minimalno poznavanje konverzacijskog engleskog jezika. Engleski jezik je preferirani jezik koji se govori u fondaciji.
  • Akademska očekivanja: položiti 100% od ECTS (Evropski sistem prenosa bodova) uzetih u svakom semestru, kroz cjelokupno obrazovanje.
  • Prisustvovanje našim seminarima. Naš program je usmjeren na razvoju odnosa, vještine vođenja i jedinstvu. Zbog toga su naši treninzi za vodstvo, koji se održavaju u BiH, obavezni.

PROCES PRIJAVE

Rok za prijavu je 15.07.2022.

Održat će se intervjui za studente koji su ušli u drugi krug (dokazi o akademskom uspjehu i prihodima porodice bit će potrebni na intervjuu). Dobitnici stipendija bit će obavješteni (putem e-maila) do 16.08.2022. o dobitku stipendije. *Napomena: Zbog velikog broja aplikanata, ne možemo lično kontaktirati sve. Kontaktiraćemo vas ako ste izabrani za intervju ili ako ste dobili stipendiju. Ako ne čujete ništa od nas, razmislite o ponovnom prijavljivanju sljedeće godine. **Datumi su podložni promjenama.

Ova aplikacija MORA biti ispunjena na engleskom jeziku – Neće vam se gledati gramatičke ili pravopisne greške. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi vašom prijavom ili ako nas iz nekog razloga morate kontakirati možete poslati e-mail na [email protected].

 Završavanje vaše prijave – Ovo je vrlo konkurentan program stipendiranja, pobrinite se da uzmete vremena i truda da potpuno odgovorite na sva pitanja.

Prijave na konkurs za dodjelu stipendije podnose se online na web stranici fondacije (https://www.jerichofoundation.org/apply).

Izvor: link.