Erasmus+ stipendije: Studiraj na Univerzitetu u Kaselu u Njemačkoj

Erasmus+ stipendije: Studiraj na Univerzitetu u Kaselu u Njemačkoj

Erasmus+ stipendije: Studiraj na Univerzitetu u Kaselu u Njemačkoj

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta Univerziteta u Tuzli uz uslov da na Univerziteta u Kaselu postoji isti ili sličan studijski program.

Univerzitet u Kaselu, Njemačka je objavio konkurs za dodjelu 6+2 stipendije studentima I, II i III ciklusa studija Univerziteta u Tuzli za ljetni semestar akademske 2022/23. godine (semestar traje od 01.04. – 30.09.2023. godine).

Prijaviti se mogu studenti svih fakulteta Univerziteta u Tuzli uz uslov da na Univerziteta u Kaselu postoji isti ili sličan studijski program. Podudarnost studijskih programa studenti mogu provjeriti na sljedećem linku. 

Stipendija obuhvata putne troškove u iznosu od 275 EUR i mjesečnu stipendiju u iznosu od 850 EUR. Viza, dozvola za boravak i osiguranje nisu obuhvaćeni ovom stipendijom, te je stipendista dužan ove troškove snositi sam.

Studenti sva tri ciklusa studija u toku mobilnosti imaju mogućnost slušanja i polaganja predmeta, ali i pisanja master rada i doktorske disertacije, kao i istraživanja.

Ukoliko je student zainteresovan za istraživanje i/ili izradu master rada ili disertacije, potrebno je da pronađe profesora kosupervizora/komentora na Univerzitetu u Kaselu. S tim profesorom komentorom će dogovoriti period koji žele provesti u Kaselu, ali on ne smije biti kraći od 3 mjeseca. Nakon što potvrde ovaj period, tek tada mogu započeti proces apliciranja za stipendiju.

ROK ZA PRIJAVU za studente koji žele slušati predmete u ljetnom semestru: 01.11.2022. godine.

Rok za nominaciju je 11.11.2022. godine.

ROK ZA PRIJAVU za studente koji žele raditi istraživanje ili pisati master/doktorski rad: NEMA.

Više informacija dostupno je na ovom linku.

Kontakt osoba sa Univerziteta u Kasselu: Ms. Marlis Fellmann ([email protected])

Izvor: link.