Poziv na događaj ‚‚Jednom Erasmus, uvijek Erasmus”

Poziv na događaj ‚‚Jednom Erasmus, uvijek Erasmus”

Poziv na događaj ‚‚Jednom Erasmus, uvijek Erasmus”

Promocija otvorenog poziva za buduće mlade evropske ambasadore (YEA) i Erasmus + studentsku razmjenu Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Erasmus+ Uredom u BiH organizuje tradicionalni Erasmus+ predeparture događaj „Jednom Erasmus, uvijek Erasmus“. Događaj, namijenjen studentima koji odlaze na program razmjene, kao i bivšim i budućim Erasmus+ studentima planiran je 15.6.2022. godine s početkom u 11:00 u prostorijama Smart Office (Sime Šolaje 1A) u Banjaluci.

Cilj događaja je prezentacija i radionica za studente kako bi se bolje upoznali sa detaljima Erasmus+ iskustva te prezentacija mogućnosti Erasmus+ programa za studente i akademsko osoblje. Učesnicima će se obratiti predstavnici kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta u Banjoj Luci, studenti povratnici sa Erasmusa, te predstavnici Univerziteta u Žanu i Kadizu (Španija).

Paralelno s Erasmus predeparture događajem, održaće se i promocija otvorenog poziva za buduće YEA (mlade evropske ambasadore). Mladi evropski ambasador ili ambasadorka je mlada osoba koji sebe vidi kao komunikativnu, željnu da deli vrijednosti na kojima počiva EU, učestvuje u projektima i događajima vezanim za EU integracije, zaštitu životne sredine, ljudska prava, umjetnost i kulturu, kao i nove tehnologije. Svi mladi između 18 i 29 godina sa Zapadnog Balkana pozvani su da se prijave.

Zbog ograničenog broja učesnika, studenti mogu svoje prijave slati na [email protected] (ime i prezime, kontakt email i broj telefona) ili preko @euinfo.ba na Facebooku ili Instagramu.

Izvor: link.