Prijavite se i Vi: Upoznajte bolje BiH i proširite svoje vidike sa američkom organizacijom

Prijavite se i Vi: Upoznajte bolje BiH i proširite svoje vidike sa američkom organizacijom

Prijavite se i Vi: Upoznajte bolje BiH i proširite svoje vidike sa američkom organizacijom

Ovaj program je naročito dizajniran za mlade ljude koji su zainteresovani da bolje upoznaju BiH i prošire svoje vidike i razumijevanje političkih i društvenih prilika kroz prizmu bosansko-hercegovačkog okruženja.

BHeart, američka neprofitna organizacija bosanskohercegovačke dijaspore iz Vašingtona DC-ija u partnerstvu sa BH organizacijom ‚‚Green Visions” ovog ljeta u Bosni i Hercegovini organizuje unikatnu obrazovno-zabavnu turneju specijalno namijenjenu mladima iz dijaspore i njihovim prijateljima iz cijelog svijeta (od 17 do 27 godina).

 – Ovaj program je naročito dizajniran za mlade ljude koji su zainteresovani da bolje upoznaju BiH i prošire svoje vidike i razumijevanje političkih i društvenih prilika kroz prizmu bosansko-hercegovačkog okruženja, navode iz organizacije BHeart.

Učesnici programa će kroz predavanja i razgovore sa programskim mentorima sa eminentnih obrazovnih institucija i razgovore sa stručnjacima i lokalnim aktivistima biti u mogućnosti da nauče nešto novo o BiH i preispitaju svoja dosadašnja shvatanja i poglede na svijet, piše Radio Sarajevo.

Putovanje će uključiti i volontiranje, hiking i rafting, kao i mnoštvo prilika za uživanje u lokalnoj kulturi i druženjima sa mladim Bosancima i Hercegovcima.

U pripremi ovog putovanja i promotivnog videa učestvovali mladi porijeklom iz Bosne i Hercegovine koji žive u raznim dijelovima Sjedinjenih Američkih Država.

Rok za prijave je petak, 10. juni.

Detalje aranžmana možete naći na ovdje ili se organizatorima javite na e-mail na [email protected], kako biste na vrijeme rezervisali svoje mjesto na ovom nadasve interesantnom događaju.

Izvor: link.