Prijavite se za radionicu angažovanog novinarstva u Litvaniji

Prijavite se za radionicu angažovanog novinarstva u Litvaniji

Prijavite se za radionicu angažovanog novinarstva u Litvaniji

NVO Mladiinfo Montenegro poziva sve zainteresovane da se prijave za radionicu angažovanog novinarstva koja će se održati u Antaliepti, Litvanija, od 15. do 18.06.2022. godine.

OBLAST:

novinarstvo, mediji

OPIS

Na radionici će se govoriti o tome kako bi osnaživanje zajednica i njihovi razgovori mogli da poboljšaju svakodnevno izvještavanje.

Četvorodnevnu radionicu će voditi Gerd Maria Mai, osnivač Room of Solutions.

Na radionici ćete naučiti kako da uključite svoju publiku u svoje konstruktivno novinarstvo, upoznaćete se sa mnogo primjera kako mediji širom svijeta rade i koji su načini preko kojih postaju relevantniji za svoju publiku. STEP model se fokusira na rješenja, povjerenje, angažovanje i perspektivu. Vidjećete praktične primjere kako da kreirate angažovano i konstruktivno novinarstvo sa STEP-modelom. Napravićete plan kako da radite sa STEP-modelom kada se vratite u svoju redakciju, podijelićete svoja iskustva u angažovanom novinarstvu i pronaći rješenja za aktuelne izazove.

Troškovi puta, smještaja i hrane će biti plaćeni od strane organizatora, a učešće se plaća 30 eura.

USLOVI

Mogu se prijaviti novinari, medijski kreatori i urednici koji su zainteresovani za angažovano novinarstvo i/ili se njime bave. Potrebno je da imate više od 18 godina i da znate engleski jezik.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili potrebno je da popunite aplikacionu formu.

ROK ZA PRIJAVU:

03.06.2022. godine

Detaljnije na:

[email protected]

Izvor: link.