Buffalo – The City of Good Neighbors

Buffalo – The City of Good Neighbors

Buffalo – The City of Good Neighbors

Neverovatan je osećaj kad shvatiš da prelećeš okean i da si svakog minuta sve dalje od Srbije, a sve bliže Americi i nečemu o čemu već dugo maštaš. Članovi porodice sa kojima živim su ljubitelji prirode i zdravog načina života, vole životinje, čuvaju našu planetu i razvijaju svest svoje dece o značaju zaštite životne sredine. Živim u slatkom mestašcu West Falls u blizini Buffala (New York State), gde je priroda neverovatna, gde ima dosta jezera, a u blizini su takođe i Nijagarini vodopadi koje planiram što pre da posetim.

Drugi naziv za Buffalo je “The City of Good Neighbors”, te su ljudi tamo veoma ljubazni i uvek pozdravljaju sa osmehom uz želju da imamo ugodan ostatak dana ili vikenda.

Na programu sam oko mesec dana, i krenula sam na kurs engleskog jezika na kom ću usavršiti svoje znanje jezika i naučiti nešto novo o američkoj kulturi i istoriji, njihovim dijalektima i akcentima ovde, kojih ima dosta. Kurs se završava u New Yorku, gde ću provesti vikend na koledžu uz mini ekskurzije i obilazak grada. Želim da putujem što više i obiđem najlepše nacionalne parkove u Americi. Veče provodim čitajući ili u druženju sa ostalim kandidatima u ovoj oblasti.

Sviđa mi se to što uvek postoji nešto novo što mogu da vidim ovde, što se uvek nešto dešava, što uvek razmišljam o tome gde bih želela da odem te mogu blagovremeno napraviti planove za vikend. Neprekidno učim nove stvari, upoznajem njihovu kulturu i običaje za praznike, od kojih neke proslavljamo slično, a neke skroz drugačije.

“Explore the USA” program je odlična prilika da promenite kontinent, vidite nešto novo i predstavlja značajno iskustvo, jer ćete videti i iskusiti drugačiji način života i naučiti da poštujete različitost u svemu,  te kako je bogatstvo sveta upravo u toj raznolikosti koja ne dozvoljava da nam ikad bude dosadno!

Ukoliko i ti želiš u SAD, preostaje ti da klikneš    PRIJAVI SE