Poziv za Humphrey Fellowship stipendije

Poziv za Humphrey Fellowship stipendije

Poziv za Humphrey Fellowship stipendije

Humphrey Fellowship je program namijenjen profesionalcima u sredini karijere na rukovodećim pozicijama koji su pokazali posvećenost javnoj službi i potencijal za profesionalno napredovanje sa mogućnošću da unaprijede svoje profesionalne kapacitete kroz učešće u specijalizovanim desetomjesečnim programima bez diploma razvijenim posebno za male klastere Humphrey Fellowship na odabranim univerzitetima u SAD.

OBLAST:

ljudski i institucionalni kapaciteti, prava i slobode, održiva zemljišta, zaraze i zarazne bolosti

OPIS

Hubert H. Humphrey Fellowship program, Fulbright razmjena, unapređuje liderstvo među međunarodnim profesionalcima koji sarađuju na rješavanju lokalnih i globalnih izazova i podsticanju promjena za zajedničko dobro. Kroz akademske studije i profesionalni razvoj sa američkim kolegama, ova rastuća globalna mreža dijeli najbolje prakse i gradi stručnost u oblastima od kritičnog značaja za unapređenje društvenih i institucionalnih kapaciteta, promovisanje ljudskih prava i sloboda, obezbjeđivanje održivog zemljišta i razvoj naprednih zajednica.

USLOVI ZA PRIJAVU

Odgovarajući kandidati su profesionalci u sredini karijere na rukovodećim pozicijama koji su pokazali posvećenost javnoj službi i potencijal za profesionalno napredovanje. Kandidati treba da imaju i potrebu da učestvuju u programu i potencijal da imaju koristi od njega. U skladu s tim, oni bi trebalo da pokažu potrebno iskustvo, vještine i posvećenost, istovremeno ukazujući na to kako mogu da imaju koristi od ovog programa na načine koje ranije nisu iskusili i vjerovatno neće iskusiti bez Humphrey Fellowship stipendije.

NAČIN PRIJAVE

Više informacija o načinu prijave možete pronaći na linku.

https://me.usembassy.gov/humphrey-fellowship-program-call-for-applications-2023-2024/

Rok za prijavu:

15.08.2022. godine 

Izvor: link.