Upoznajte pravi život u Nemačkoj

Upoznajte pravi život u Nemačkoj

Upoznajte pravi život u Nemačkoj

Sofija nam se javlja iz Nemačke, iz malog grada Overath, opisuje ga kao mesto u kojem za svakog ima sve. Sofijine prve sveže utiske sa programa u kojem će boraviti narednih godinu dana čitajte u nastavku teksta. ,,Živim u Overath-u, prelepom gradicu nadomak Kelna. To je jedno malo i mirno mesto, koje zadovoljava potrebe svakoga čoveka. U ovom gradu sam nepunih mesec dana, ali i za tih mesec dana su moji utisci pozitivni. Na samom početku sam imala itekako strah od dolaska u potpuno nepoznatu državu za mene. ”

Sofijina nova porodica joj je pomogla na početku i prihvatila je kao svog člana i time se prvobitni strah otklonio.

,,Moja porodica Remmel je jako fina i ljubazna i neizmerno mi pomaže da se što brže i lakše adaptiram na novu sredinu. Svakodnevno dospevam do novih informacija o kulturi i životu u Nemačkoj. Sa roditeljima komuniciram isključivo na nemačkom. I kada nešto ne bih razumela, maksimalno se potrude da mi objasne.”

Slobodno vreme i dane provodi sa porodicom ali i u prirodi, istražujući nova mesta. ,,Kada je lepo vreme, puno vremena provodimo u prirodi. Svakodnevno učim i izgrađujem samu sebe. Kada dođete u ovakav grad, ne postoje prepreke i svi putevi se sami otvaraju. velika prednost programa je što kroz njega mladi uče novi jezik, upoznaju kulturu i običaje stranog naroda, a usavršavaju i stečena znanja. ”

Sofija zainteresovanim mladim ljubiteljima nemačke kulture,  poručuje da se prijave i iskuse drugačiji način života. 

,,Svako ko želi da upozna pravi život, da nauči jezik i upozna ljude za ceo život i njihovu kulturu i običaje, apsolutno treba da se prijavi na ovaj program.

Ukoliko ste  zainteresovani za Nemačku preostaje vam da kliknete  Saznaj više